Home Zanimljivosti “Skoro sam umrla: Glava joj se udvostručila zbog nečeg što žene često...

“Skoro sam umrla: Glava joj se udvostručila zbog nečeg što žene često rade

SHARE

“Obojila sam kosu, a onda mi je glava počela rasti, uskoro sam bila na rubu života, zbog jedne česte kemikalije u bojama za kosu”, započela je svoju priču Estelle, 19-godišnja studentica iz Pariza, čiju priču prenosi Index.hr

Ona je doživjela tešku alergijsku reakciju na boju za kosu koju je kupila u supermarketu, a fotografija koju je snimila nakon bojenja kose pokazuje kako joj se glava gotovo udvostručila.

Kako piše Le Parisien, sve se dogodilo zbog kemikalije Paraphenylenediamin (PPD), koji se nalazi u velikom broju boja za kosu te je najčešći uzrok alergijskih reakcija.

Kako na svakoj boj stoji da biste prije bojenja boju trebali nanijeti na maleni, skriveni dio kože i čekati 48 sati, Estelle je poslušala taj savjet, no njen test je trajao svega pola sata. Boju je nanijela na ruku, a kako nakon 30 minuta nije primijetila nikakve posljedice, bacila se na bojenje kose.

Ubrzo je osjetila kako je skalp svrbi i peče pa je popila antihistaminike, no ujutro se stanje drastično pogoršalo.

Obujam glave bio joj je čak 63 centimetara, a užasan osjećaj pojačava je činjenica da joj je i jezik otekao.

“Nisam mogla disati, glava mi je izgledala poput žarulje. Skoro sam umrla, ne želim da se to dogodi nekom drugom”, rekla je.

Le Parisien javlja da se uspješno oporavila.