Home Društvo Grude: Prepuna crkva u molitvi za generala

Grude: Prepuna crkva u molitvi za generala

SHARE
Obilježava se prva obljetnica od sokratovskog čina i smrti hrvatskog generala Slobodana Praljka koji je u, po mnogima montiranom političkom procesu, osuđen u Haagu.

Pred očima suca Agiusa i svjetske javnosti Slobodan Praljak je neposredno prije nego što je ispio otrov kazao: Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu!

Plan optužnice bio je Hrvatima nametnuti osjećaj krivnje i uvesti nepostojeći termin u pravosudnoj praksi o udruženom zločinačkom pothvatu. Hrvati se nisu dali obeshrabriti već su još jače, homogenizirano, krenuli u obranu tisućljetnih ognjišta u Bosni i Hercegovini. Potvrda tome je plebiscitarna podrška Hrvatskom narodnom saboru BiH koji je praktički jedina politički snaga Hrvata u BiH u ovom trenutku, piše Grude.com

Hrvatski narod nikad nije bio ujedinjeniji u zaštiti svojih prava i danas, u stilu svog generala koji je optužben bez ikakvih konkretnih dokaza, poručuje da s prijezirom odbacuje hegemonističke i unitarističke težnje, koje vrednuju fašističke metode po uzoru na nacističku Njemačku, a kojima je cilj Hrvate iz BiH protjerati s ovih prostora.

Vjernici su na svetim misama molili za dušu generala Slobodana Praljka, ali i za duše svih drugih hrvatskih branitelja koji su položili živote za hrvatski narod u tisućljetnim borbama.

U Grudama fra Stanko Pavlović pričao je o životu generala Praljka, njegovoj veličini i ljudskoj vrijednosti.