Home Društvo Ovih devet djevojaka iz Livna obećalo je živjeti marijansku duhovnost

Ovih devet djevojaka iz Livna obećalo je živjeti marijansku duhovnost

SHARE

U kapeli sv. Josipa u samostanu sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog u Livnu, 26. studenog 2018. okupili su se prijatelji i volonteri međunarodne udruge Marijanske vinkovske mladeži koja proistječe iz ukazanja Blažene Djevice Marije sv. Katarini Laboure 1830. godine.

Pod Svetom misom, koju je predvodio meštar novaka Franjevačke Provincije Bosne Srebrene fra Marinko Baotić, devet djevojaka obećalo je živjeti Marijansku duhovnost i djelovati u duhu sv. Vinka Paulskoga.

Čudotvornu medaljicu s posvetom primile su četiri djevojke, s obećanjima njih šest.

Obećanja Marijanske vinkovske mladeži i primanje medaljice jedinstveno je i jako sredstvo za postizanje svetosti u današnjem svijetu.

Jednostavnost, prostodušnost, gorljivost za Boga i Božje zajednička je odlika svih pa i najmlađih članova Marijanske vinkovske mladeži.

Svi nastoje djelovati kao jedno u odvažnosti, ljubavi i svetosti idući po Mariji k Isusu.

Nakon Svete mise uslijedilo je uslijedilo je ugodno druženje u blagovaonici samostana sestara Milosrdnica gdje su se okupili prijatelji, osobe s posebnim potrebama i njihovi roditelji, sestre Milosrdnice i članice udruge sv. Vinka Paulskog, piše Katolička tiskovna agencija.