Home Zanimljivosti POMAMA ZA ESTETSKOM KIRURGIJOM U SUSJEDSTVU Dalmatinci pomlađuju penis za 7000 kuna,...

POMAMA ZA ESTETSKOM KIRURGIJOM U SUSJEDSTVU Dalmatinci pomlađuju penis za 7000 kuna, skidaju ‘muške sise’ i podočnjake, a najčešći klijenti su sportaši i – ribari

SHARE

Sve te priče o muškarcima koji kao ne vode računa o svom izgledu, frkću na hranjive kremice, pa ih potajice stavljaju na lica, negiraju uznemirenost poradi podbuhlosti, opuštenih trbuha ili ćelavosti, naprosto su smiješne. Muškarci itekako vode računa o svom izgledu i učestalo posjećuju kozmetičke salone, gdje uništavaju dlake s tijela, čiste lica, koriste botoks.

A koliko ih tek ima, i to od radnika do profesora, što u klinikama za estetsku kirurgiju rješavaju klempavost, grbe na nosu, skidaju podočnjake, dobivaju novu kosu, i od onog dolje, svog penisa, rade organ s većom dužinom i obujmom, boljom prokrvljenošću i većom zaigranošću u seksualnom odnosu.

– Sve je veći broj muških korisnika svih profila, zanimanja, mahom srednjih godina, od 35 pa do 60, koji traže estetske zahvate na licu ili tijelu. Nekada ih je možda bilo pet posto u odnosu na žene, no danas već taj broj skače na 20 do 30 posto. Brzo se odlučuju na operacije, vrlo su precizni i znaju biti sitničavi, posebice ako su tehničke struke. Podosta njih dolazi iz liječničkih voda. I muškarci podliježu trendu mladalačkog, zdravog, svježeg izgleda. Zato znaju štedjeti po cijelu godinu, odustati od putovanja ili šopinga kako bi napravili estetski zahvat – doznajemo iz krugova hrvatskih estetskih kirurga.

Nije tajna da brojni Dalmatinci, od ribara pa do sportaša, pomoć u uklanjanju podočnjaka traže kod europskog kralja botoksa, zagrebačkog liječnika dr. Nikole Milojevića. I uvijek navode kako im podočnjaci smetaju jer licu daju dojam umora ili ljutitog izraza. Pomoći ima, s malo hijaluronske kiseline problem se rješava brzinski, učinak traje od 12 do 18 mjeseci i, što je zanimljivo, dnevno ovaj zahvat dr. Milojević zna obavljati i na pet muških pacijenata.

‘Jako puno Splićana’

– Imamo jako puno Splićana, podosta ribara opaljenih suncem i morem, jako puno sportaša s juga koji nam dolaze na estetske zahvate. Uklanjanje podočnjaka je broj 1 na muškoj listi traženja, a ono što se zahvatom dobiva jest automatsko osvježenje lica. Muškarci ne traže pomlađivanje, prenapuhanost kao što je to slučaj kod žena. Oni žele osvježenje. Zahvat broj dva je skidanje muških mrštećih bora među obrvama. S pet-šest preciznih ubodića putem kojih se ubacuje botoks problem je riješen. Ali tu napominjem, svi su se opet obrušili na taj jadni i nesretni botoks, pa ga napadaju i kažu kako može donijeti razne nuspojave. Naravno da može ako je u rukama priučenih osoba, ili se dogodi nesterilna situacija. Ali u rukama stručnjaka on eliminira dojam mrštenja, ali i umnogome smanjuje migrene – kaže dr. Milojević.

Tretman broj tri je osvježenje lica krvnom plazmom, nakon čega koža postaje zategnutija, sjajnija, s manje pigmentacije. A zbog priličnog interesa muškarca, uskoro kod dr. Milojevića stiže i hit-tretman nazvan pomlađivanje penisa. Pa ako žene mogu pomlađivati i orošavati svoju vaginu, zašto bi osviješteni muškarci za njima zaostajali.

– Pitanja i traženja što se tiče pomlađivanja penisa je bilo podosta, jer muškarci prate trendove, čitaju i puno o tome znaju. Tako da uskoro krećemo sa svjetskim nekirurškim hitom, ubrizgavanjem u penis krvne plazme s puno faktora rasta. Kod žena se to može raditi filerima, krvnom plazmom i laserom. Kod muškaraca za sada u nekirurškom području imamo ovaj tretman. Podosta muškaraca traži i rješenje protiv ćelavosti, što se postiže ubrizgavanjem krvne plazme ili putem matičnih stanica metodom Regenera. Nakon toga kosa doslovce naraste. Taj postupak je odličan i kod žena, posebice kod ljudi koji su imali problema s gubitkom kose zbog alopecija, disbalansa hormona, kemoterapija… – veli dr. Milojević.

Klempave uši

Klempave uši uvijek smetaju i kod mlađih i kod starijih muškaraca, i tih zahvata estetski kirurg dr. Branko Glušac iz makarske Kirurgije glave i vrata ORL Glušac provodi više nego kod žena. Broj muškaraca koji bi se estetski osvježavali ima više nego prije, a osim rješavanja klempavosti, vrlo je popularan i zahvat uljepšavanja nosa. Uši koje se puno odmiču od glave rješavaju se za sedam tisuća kuna, dok za sređivanje nosa, bilo zbog grbavosti, veličine ili saniranja septuma, treba izdvojiti od sedam do 20 tisuća kuna.

– Znate li vi da ima puno muškaraca koji se idu ženiti drugi ili treći put i onda odluče srediti klempave uši. Nije im smetalo kada su se ženili prvi put. A onda im u 40-ima ili 50-ima odjednom sve počne smetati. Tako ima i dosta žena što kupe vjenčanicu, odluče dignuti kosu i shvate kako im dojam kvare klempave uši. Pa me 15 dana prije pira pitaju bi li im mogao srediti uši, ali da im se ne vide natekline. Svega ima, muškarci sve više dolaze, vole riješiti podočnjake i zato je najbolja neinvazivna metoda putem matičnih stanica, što je najviše izreklamirala Kim Kardashian. Ona dođe oko tri tisuće kuna. Mogu je raditi i žene i muškarci od 30 do 90 godina, i svima donosi osvježenje – kaže dr. Glušac.

U njegovoj ordinaciji muškarci podosta zahtijevaju i zahvat skidanja masnog tkiva s dojki, koje se ponekad toliko nakupi da bi mogao popuniti košaricu grudnjaka veličine tri. A to im smeta pa ga rado miču za vijeke vjekova. Dobra je stvar što se to masno tkivo može ubrizgati na neki drugi dio tijela. Kod žena bi višak masnog tkiva, recimo onog s koljena, odlično bilo ubrizgati u jagodice ili nazolabijalne bore lica. Ili iznad kapaka.

– Fat tranfer ili transfer vlastita masnog tkiva je odličan neinvazivni proces, a preporučio bih i onaj s matičnim stanicama koje se dobivaju iz plazme. Ja je zovem žutim zlatom – kaže dr. Branko Glušac, piše Slobodna Dalmacija.

Cijene

– Pomlađivanje penisa – tretman od tri kure 7 tisuća kuna

– Uklanjanje podočnjaka – paket tretman 4 tisuće kuna

– Uklanjanje mrštećih bora botoksom – 2 tisuće kuna

– Ubrizgavanje krvne plazme u lice – tretman od nekoliko kura 7 tisuća kuna

– Regenera postupak vraćanja kose – 10 do 12 tisuća kuna

– Paket od deset ampula za osvježavanje lica – 24 tisuće kuna

– Smrzavanje masti na trbuhu Coolsculpting metodom – od 4 do 12 tisuća kuna