Home Zanimljivosti POTRESNA ISPOVIJEST NINE IZ ŽIVOTA NA VAGI: ‘Proživljavala sam bullying, klupe su...

POTRESNA ISPOVIJEST NINE IZ ŽIVOTA NA VAGI: ‘Proživljavala sam bullying, klupe su bile pune užasnih natpisa o meni’

SHARE

Nina Martina Korbar, bivša natjecateljica Života na vagi, tvrdi da se s viškom kilograma bori još od osnovnoškolskih dana, a pri kraju srednje škole došla je do 150 kilograma.

“Godinama se vjerojatno u meni skupljao stres i činjenica da sam uvijek mislila kako s viškom kila nikada neću biti dovoljno dobra. Umjesto da sam počela aktivno raditi na sebi, ja bih posezala za hranom jer mi je ona liječila tugu, bila je moj alat za sve. Pred kraj osnovne škole proživljavala sam bullying, a osjećaje sam krila u sebi”, rekla je Nina za 24sata te dodala da joj je bilo posebno teško tijekom puberteta kada su je školski kolege ismijavali zbog debljine.” Jednom je profesorica čak rekla da taj dan nemamo s njom sat već da se čiste klupe jer su bile prepune užasnih natpisa i poruka za mene”, priznala je.

Nije mogla normalno živjeti

Nina tvrdi da zbog viška kilograma nije mogla živjeti život punim plućima te da joj je debljina stvarala probleme kod kupovanja odjeće, izlazaka, odlazaka na plažu i zbiližavanja s partnerom. Priznala je da nije mogla izraziti svoj stil odjećom, a kad bi izašla van, imala je osjećaj da cijeli klub gleda u nju. Ipak,  tvrdi da višak kilograma nije u potpunosti ugasio njezin društveni život jer voli biti među ljudima i izlaziti, no kako kaže, prilično ga je ograničio.

Najteže su joj padali treninzi

Nina, koja je u show Život na vagi ušla sa 124 kilograma, tvrdi da se brzo navikla na novu prehranu i redovite treninge jer je prije ulaska u show sama smršavjela 26 kilograma. “Najteže mi je bilo ostati stalno fokusirana na treninzima koji su jako naporni i s vremenom sve intenzivniji, a imali smo dva do tri treninga dnevno. Motivacija nikad nije jenjala, ali fokus je ponekad padao i tu sam se učila biti disciplinirana”, poručila je. Nakon izlaska iz showa, kako kaže, transformacijom je iznenadila i sebe i svoju obitelj. “Moji su počeli plakati i vrištati kad su me vidjeli. Nisu se mogli prestati čuditi. Količina sreće i šoka ne može se opisati”, rekla je.

Njezin napredak u borbi s kilogramima, ali i snaga s kojom je prebrodila zlostavljanje u školi, nadahnuli su mnoge pa na društvenim mrežama svakodnevno dobiva poruke podrške.

“Posebno su me dirnule poruke djece koja mi pišu da trpe zlostavljanja u školi, ali da ih moja priča gura naprijed, daje im snage da idu dalje i daje im vjeru u sebe”, poručila je.