Home Gospodarstvo Počela utrka za hercegovački projekt od 130 milijuna KM

Počela utrka za hercegovački projekt od 130 milijuna KM

SHARE

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske raspisalo je javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju i korištenje vjetroelektrane “Grebak” u Nevesinju, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 130 milijuna KM.

Kako je navedeno u pozivu, na lokalitetu Grebak, udaljenom oko pet kilometara zapadno od središta Nevesinja, planirano je postavljanje 15 vjetroturbina.

Projektom je planirana izgradnja temelja turbina, trafostanice, kontrolne zgrade, pristupnih cesta, zatim dalekovoda za priključenje na elektroenergetsku mrežu, postavljanje vjetroturbina te ugradnja elektrosustava i druge opreme.

U pozivu je navedeno da je ponuđač dužan uz ponudu dostaviti i studiju opravdanosti dodjele koncesije s elementima procjene zaštite životne sredine, a rok za dostavljanje ponude je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS-a.

Koncesija se dodjeljuje na razdoblje od 50 godina, a obavezan uvjet za sudjelovanje u postupku je uplata depozita u iznosu od 650.000 KM, navedeno je u pozivu, prenosi Vecernji.ba.