Home Kultura Ljubušaci oduševili Posušake

Ljubušaci oduševili Posušake

SHARE

U utorak je u posuškoj kinodvorani izvedena predstava “Mrginji su u glavi” uz gostovanje Kluba kulture Libuša iz Ljubuškog, piše Radio Posušje.  

Glumci amateri svojom su izvedbom oduševili posjetitelje kao i pričom koju su uspješno prenijeli.

Podsjetimo, u predstavi je riječ o tome kako dugogodišnja svađa zbog mrginja, odnosno međe između susjednih njiva, nastaju  “mrginji u glavi”, koji ograničavaju objektivno prosuđivanje i razumno odlučivanje starijih članova obitelji.

Dvije obitelji, Zadro i Ćavar godinama su u zavadi, ali sudbina je htjela da se dvoje mladih iz zavađenih obitelji Iva i Mate zaljube.

Predstava donosi Romea i Juliju na ercegovački način i ispričana je ercegovačim govorom, no hercegovačka priča ima drukčiji svršetak.

Publika je uživala u priči protkanoj s puno humora, ispaćajući pljeskom glumce na kraju svakog čina, pa tako i na kraju same predstave koja je potrajala 100-tinjak minuta.

Ovu su predstavu glumci pemijerno izveli ljetos u svom gradu u povodu prvog rođendana svog Kluba, a nakon Livna i Gruda, prikazivanje “Mrginja” u Posušju je četvrto i zadnje, bar za sada, a Libuša se okreće novim izazovima.

Glumci iz Kluba kulture Libuša izveli su danas ukupno tri predstave. Prije ove večerašnje izvedbe danas su u dva navrata prikazali predstavu “Nevidljivi Jurica”  za osnovnoškolce.

Zahvaljujemo im na gostovanju i želimo puno uspjeha u radu, a s obzirom na prijam kod posuške publike, vjerujemo da ćemo ih još gledati u našem gradu, navodi  Radio Posušje.