Home Crna kronika Uhićen inspektor SIPA-e Darko M., osumnjičen da je iznuđivao novac od krijumčara...

Uhićen inspektor SIPA-e Darko M., osumnjičen da je iznuđivao novac od krijumčara da ih zaštiti

SHARE

U akciji Državne agencije za istrage i zaštitu i Tužiteljstva BiH uhićen je Darko Marčetić, rođen 1974. godine u Prijedoru, zaposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci.

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu proveli su akciju uhićenja i pretresa u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zlouporabu položaja i koruptivne aktivnosti.

Marčetić je osumnjičen da je djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuane, zlorabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zlorabio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon uhićenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu, piše Večernji list. 

Riječ je o Adnanu Aličiću rođenom 1979. godine u Ključu. I on će biti predat postupajućem tužitelju, te će nakon ispitivanja osumnjičenog biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.