Home Crna kronika Mještani Novog Travnika nakon tragedije: Monstrumi ovom ulicom voze i 120 km/h

Mještani Novog Travnika nakon tragedije: Monstrumi ovom ulicom voze i 120 km/h

SHARE
Kiša koja pada u Novom Travniku saprala je tragove krvi na ulici, ali ne šok i nevjericu mještana Novog Travnika i ulice Kalinska gdje se dogodila tragedija.

Mnogi sinoćnji događaj ne mogu uopće opisati i teško pronalaze prave riječi.

Stariji mještanin Novog Travnika je kazao za Klix da mnogi upravo ulicom u kojoj se dogodila nesreća divljaju i bez položenog vozačkog ispita, ali i da je slaba kontrola takvih vozila.

Merima Skopljak iz Novog Travnika živi u zgradi u blizini mjesta gdje se dogodila nesreća.

Odmah je istrčala na ulicu, a slike su, kako kaže, još svježe.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

“Alkohol i uz to upravljanje automobilom je prešlo svako mjeru. Nije bitno više tko je stradao, to je mogao biti bilo tko, ali što je previše, previše je. Monstrumi, kao što je onaj od sinoć, ovom ulicom voze po 80 – 120 kilometara na sat”, kazala je Skopljak.

Dodala je da adekvatna kazna ne postoji te da se takvi trebaju kažnjavati na mjestu događaja.

“U pitanju su dva ubijena života i još tri ozlijeđena djeteta. Nema se tu šta misliti o kaznama, to se rješava odmah. Sada je svaka kazna mala, zamislite kako će se osjećati suprug stradale žene iza koje je ostala i mala beba?”, dodala je Skopljak.

Istakla je da njen muž već 20 godina traži da se u ovoj ulici, gdje se nalaze tržnica, vrtić, džamija i nekoliko zgrada, postave ležeći policajci.

“Nikada ih nisu postavili, a osvanut će ovdje kroz nekoliko dana. Međutim, kasno ih je sada postavljati kada se dogodila tragedija”, zaključila je Skopljak.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Njena susjeda ističe kako policija treba pojačati kontrolu na cestama koja je trenutno preslaba te da policija ima spisak opasnih vozača na cestama kojima bi se trebala oduzeti dozvola i doživotno zabraniti upravljanje vozilom.

U Novom Travniku danas je proglašen i dan žalosti.

Podsjećamo, u nesreći su smrtno stradale 30-godišnja A.H. i njena devetogodišnja kćerka, dok je njen četverogodišnji sin s teškim ozljedama glave prevezen na KCUS. Na KCUS-u se nalazi i jedan od ozlijeđenih sinova glavnom imama Novog Travnika, također s povredama glave, dok je drugi zadobio lakše ozljede i nalazi se u bolnici u Travniku.