Home Društvo Štimac gostovao u Bujici: Bujanec se nakon emisije ispričao Torcidi

Štimac gostovao u Bujici: Bujanec se nakon emisije ispričao Torcidi

SHARE

Bivši trener Hajduka Igor Štimac poznat je po svojim istupima, posebno vezanim uz djelovanje udruge Naš Hajduk, piše Slobodna Dalmacija. 

Tako se moglo i očekivati da će u kontroverznoj emisiji Bujica nastaviti jednakim načinom. I to se dogodilo.

– Ugrožen je hrvatski identitet Hajduka, klubom vlada nepotizam, krši se zakon i pere novac – poručio je između ostalih Štimac, koji i javno upitao kuda su otišli milijuni od transfera igrača u zadnjih nekoliko godina.

Međutim, nakon emisije na većem udaru udruge Naš Hajduk i Torcide našao se Bujanec koji je pokojnog Žana Ojdanića, prvog predsjednika udruge Naš Hajduk i istaknutog člana Torcide, nazvao ‘Jovanom Ojdanićem’.

Duštvene mreže su na izjave izrečene u emisiji počele gorjeti. Rasplamsao se još jedan sukob, kojem izgleda nema kraja.

Jer odmah nakon emisije, Naš Hajduk je na svojoj Facebook stranici izdao svoje priopćenje koje vam prenosimo u cijelosti:

“Jadni i bijedni narkomani, nasilnici, svodnici, propali poduzetnici i kukavice večeras su se, uz uobičajenu dozu svojih laži i proljeva, dotaknuli i nekih velikih ljudi kojima u normalnoj državi ne bi mogli ni obrisati cipele.

Obranit ćemo spomen na naše prijatelje, na svaki mogući način, to vam poručujemo.

I da, gori ste od najgorih četnika.”

Bujanec se ispričao

Velimir Bujanec se ispričao zbog toga što je Žana Ojdanića u svojoj emisiji Bujica nazvao Jovanom Ojdanićem. Urednik Bujice na Facebooku je u petak nešto prije ponoć objavio:

– U emisiji Bujica od petka, 7. prosinca 2018., u kojoj je gostovao gospodin Igor Štimac, u pogrešnom kontekstu spomenut je Žan Ojdanić. Na pogrešku me je upozorio gradski vijećnik Splita, gospodin Martin Pauk te mi ispričao da je informacija o ‘Jovanu’ namjerno podvaljena putem društvenih mreža od strane srbijanskih navijačkih skupina. Pauk navodi da u Kljacima, odakle su Ojdanići – nema Jovana. Ovim putem ispričavam se svima onima koje je ova nenamjerna interpretacija, moguće povrijedila. Za razliku od nekih drugih voditelja, meni se nije teško ispričati, pogotovo ukoliko do pogreške nije došlo u lošoj namjeri, već zbog dezinformacija kojih je na žalost, pun internet.