Home Društvo Adventsko druženje na Humcu

Adventsko druženje na Humcu

SHARE

U božićno vrijeme, više no ikad potrebno je pružiti ruku potrebitima.

Ljubušaci su poznati po brojnim humanitarnim akcijama, a jednu takvu plemenitu akciju već drugu godinu zaredom organiziraju mladi iz Frame Humac, u suradnji s Franjevačkim samostanom na Humcu.

Riječ je o akciji pod nazivom „Advent na Humcu“, u sklopu koje se organiziraju humanitarna druženja u lapidariju na Humcu.

Druženja se održavaju nedjeljom i četvrtkom, nakon večernjih misa, a sve s ciljem zbližavanja ljudi u ovo predblagdansko vrijeme i pomaganja siromašnima.

Novinari Radija Ljubuški večeras su posjetili adventsko druženje na Humcu, lapidarij je bio posve ispunjen, a za sjajnu glazbu uživo pobrinule su se sestre Ramljak i Duo Maxime.

Građani su uživali u druženju, kao i u fritulama, palačinkama, kobasicama i kuhanom vinu koje su pripremili marljivi framaši.

Također, u lapidariju su bile postavljene kutije za pomoć siromašnima, te su Ljubušaci imali priliku svojim prilozima pomoći sugrađanima koje život nije mazio.

Jako je lijepo, ima zajedništva, smijeha, pjesme, baš je super“, rekao je Franjo Brbor, jedan od članova Frame na Humcu.

Fra Marin Karačić, duhovni asistent Frame rekao je kako je ovo samo jedna od aktivnosti koje Frama organizira u ove dane.

Također imamo akciju „Obitelj za obitelj“, gdje jedna obitelj uzme prazan paket za vrijeme Došašća, te ga napuni za vrijeme Došašća, moleći za tu obitelj za koju ide paket, tako da nekako pomažemo na materijalan, ali i na duhovan način, povezujući ljude“, rekao je fra Marin Karačić.

Što sve Frama priprema u adventsko vrijeme, i kakva je večeras bila atmosfera na Humcu poslušajte u audioprilogu i pogledajte u fotogaleriji Radija Ljubuški