Home Društvo Snijega će biti i u Dalmaciji! Stiže novo zahlađenje, na Jadranu uz...

Snijega će biti i u Dalmaciji! Stiže novo zahlađenje, na Jadranu uz jaku buru, u cijeloj se zemlji očekuju obilne padaline

SHARE

U ponedjeljak će još biti relativno toplo, na Jadranu uz mjestimice jaku buru, zatim sve hladnije, a osim temperature i vjetra zimskom će ugođaju tijekom tjedna sve češće pridonositi i snijeg, osobito na kopnu, objavili su u svojoj prognozi u središnjem Dnevniku HTV-a stručnjaci iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

I dok će u ponedjeljak temepratura na kopnu biti oko osam-devet stupnjeva iznad nule, a na moru i do plus 15, od utorka bi svaki dan trebalo biti sve hladnije, tvrde u DHMZ-u.

A osjetnije oborine stižu u četvrtak: snijeg prvo u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a zatim se od petka vjerojatnost snijega znatno povećava i u ostalim krajevima, pri čemu se ne smije isključiti mogućnost i većih količina, kažu naši prognostičari. Jutra hladna uz mraz i maglu, a i dnevna temperatura u padu, osobito prema kraju tjedna, uz sjeveroistočni vjetar.
Na Jadranu do srijede uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje bure. U četvrtak jače naoblačenje s kišom, osobito u Dalmaciji, a bura i istočnjak će jačati, pa snježne pahulje mogu donositi i na obalu. Od petka je velika vjerojatnost oborina duž cijele obale, ponegdje su moguće i obilnije padavine. Temperatura zraka u postupnom padu, pa će hladno biti i na Jadranu.