Home Crna kronika NESREĆA U HERCEGOVINI Pjevačica ozlijeđena u nesreći: “Umalo smo poginule”

NESREĆA U HERCEGOVINI Pjevačica ozlijeđena u nesreći: “Umalo smo poginule”

SHARE

Nakon subotnjeg izlaska u grad sa svojom sestrom i rodicom, poznata bh. pjevačica Amra Halebić doživjela je strašnu prometnu nesreću, piše Dnevni avaz.

Kako Dnevni avaz doznaje iz Policijske uprave Konjic, nesreća se dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Ostrožac.

Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila story s tog izlaska. Potom je dan nakon nesreće zahvalila Bogu što su sestra, rodica i ona ostale žive nakon što su autom udarile u ogradu mosta, a onda i ljudima koji su pomogli da se izvuku iz nesreće koju su doživjele.

– Nesreća se dogodila na mostu u Konjicu. Iako nisam vozila brzo, most preko kojeg sam išla je poledio i odjednom sam izgubila kontrolu nad vozilom. U tih nekoliko sekundi sve mi je prošlo kroz glavu – priča pjevačica za portal Hayat i nastavila:

– Bacalo me u stranu nekoliko puta. Na kraju sam udarila u betonsku ogradu na mostu. Sreća pa je ograda betonska jer da je bila željezna, tko zna što bi se dogodilo. Samo sam pomišljala što bi bilo da je druga kontrukcija na mostu. Sletjela bih s autom u provaliju s mosta visine od 60 i više metara.

Još uvijek osjeća bolove u nozi.

– Još uvijek me boli, ali sve se dobro završilo. Cijelu noć i dan sam plakala jer zaista se dugo nisam tako prepala, a prvi put za svoj, život moje sestre i rodice. U tim momentima čovjeku samo najgore stvari prolaze kroz glavu. Ono što moram naglasiti jeste da nam je odmah poslije nesreće prišlo dosta ljudi koji su izašli iz automobila ili prolazili i pomogli nam. Od srca im hvala – priča Halebić.

Mada je dugogodišnji vozač kaže kako joj je ta nesreća bila škola za ubuduće.

– Samo znam da ću od sada bez obzira kakvo bilo vrijeme, maksimalno sporo voziti preko mosta. Nikada se nisam našla u takvoj situaciji da tragediji gledam u oči – kazala je Halebić za Hayat.ba.

Policija je izvijestila da su u nesreći dvije osobe lakše ozlijeđene.