Home Zanimljivosti Nitko ne sluša cajke, a u Zagrebu se pred Božić sprema turbofolk...

Nitko ne sluša cajke, a u Zagrebu se pred Božić sprema turbofolk spektakl

SHARE

PRIJE sedam mjeseci s radom je krenuo Extra Fm, prvi zagrebački radio koji pušta cajke. Pokretanje spomenute radiopostaje popratilo je zgražanje Hrvata, naročito Zagrepčana, jer koga god pitate, nitko ne sluša cajke i ne izlazi u narodnjačke klubove iako su oni vikendom dupkom puni.

Anketa koju smo proveli na zagrebačkim ulicama pokazala je da jako malo ljudi po vlastitom priznanju voli i sluša cajke.

S druge strane, anonimna anketa na portalu Index u kojoj smo nakon prvog dana emitiranja pitali jeste li “bacili uho” i poslušali ovaj radio, pokazala je da većina vas jest ili planira poslušati što se to pušta.

Sedam mjeseci kasnije Extra FM i dalje je tu, i ne samo da postoji nego…

“Prema istraživanju Ipsos pulsa, neovisne agencije za istraživanje slušanosti, Extra FM je u samo sedam mjeseci rada postala 4. najslušanija radio postaja u Zagrebu, s 11 posto slušanosti u gradu. Taj postotak nam govori da je sluša gotovo 90.000 ljudi”, stoji u nedavno objavljenom istraživanju tržišta.

Kraj godine Extra FM odlučio je obilježiti koncertom Saše Matića u zagrebačkoj Areni 15. prosinca. Hrvati su tradicionalno (ne)zainteresirani za narodnu glazbu pa je prvi koncert već nekoliko tjedana rasprodan, a kako neslužbeno doznajemo, prodana je i polovica dvorane za drugi koncert koji će se održati dan kasnije. Matić u Zagreb dovodi i goste, prvog dana s njim će pjevati Aleksandra Prijović i Jelena Karleuša, a drugog dana Aca Lukas i Željko Samardžić.

Bit će to pravi folk spektakl u glavnom gradu i prava prilika za malo Facebook moraliziranja svih onih koji se na pragu 2019. i dalje čude činjenici da postoje Hrvati koji slušaju cajke.