Home Crna kronika Poginula kod Zadra: Studentica iz Čapljine stradala u sudaru s vozilom koje...

Poginula kod Zadra: Studentica iz Čapljine stradala u sudaru s vozilom koje ju je pretjecalo

SHARE

Antonela Obad (24) iz Čapljine poginula je u stravičnom sudaru u okolici Zadra. Bilo je to 1. kolovoza oko 13.45 sati, na cesti 54 od Maslenice prema Zatonu Obrovačkom, u Jasenicama.

Antonela je vozila Škodu Feliciju prema Maslenici, a s njom u društvu bio je 26-godišnji mladić. U jednom trenutku ona je počela skretati ulijevo. Bilo je to dok je, izvijestila je tada zadarska policija, njezino vozilo pretjecao 49-godišnji muškarac u VW Passatu, piše Jutarnji list.

Ono što je za javnost nepoznanica jest da je vozač Passata s kojim se Antonela sudarila bio Mario Sova (50), stari policijski znanac koji je zbog te nesreće trenutno pod istragom. Ne bi li se utvrdile okolnosti koje su prethodile tragediji, zadarski Županijski sud naložio je da se provede prometno vještačenje, ali i kombinirano sudsko-medicinsko vještačenje.

Zatraženo je da se utvrde okolnosti nesreće pri čemu se vještak mora očitovati je li se Sova pretjecao u trenutku kad je Antonela počela skretati ulijevo.

U slučaju da je, potrebno je zatim utvrditi na kolikoj se udaljenosti Sovin Passat nalazio od Antoneline Škode i je li vozačica mogla uočiti Sovu u započetom pretjecanju i potom odustati od namjere skretanja ulijevo kako bi izbjegla nesreću. 

Na vještaku medicinske struke je, pak, da odgovori na pitanja koje je točno ozljede djevojka dobila i koji je točan uzrok smrti odnosno je li smrt nastupila zbog ozljeda.

Obitelj tragično preminule djevojke o samom slučaju ne želi razgovarati dok istraga traje, piše Jutarnji.