Home Politika Mesić obećao Komšiću da će preko “svojih diplomata” rušiti ugled predsjednice i...

Mesić obećao Komšiću da će preko “svojih diplomata” rušiti ugled predsjednice i premijera

SHARE

Novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je boravio u „službenom“ posjetu Zagrebu, bar je tako navedeno iz njegove stranke DF.

Možda će vas začuditi ovo „službeni“ iako će tek za 14 dana zasjesti u fotelju člana kolektivnog šefa BiH.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV od glasnogovornice bivšeg predsjednika Stipe Mesića, Komšić i on ručali su danas zajedno u jednom zagrebačkom hotelu.

Kako se iz drugih izvora može neslužbeno čuti, Komšić je od Mesića dobio obećanje kako će preko diplomata koje kontrolira u hrvatskoj diplomatskoj mreži učiniti sve kako bi napore predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića učinio bezvrijednim, a Hrvate u BiH, točnije legitimne prestavnike označili rušiteljima države.

Naime predsjednica Grabar Kitarovič i premijer Plenković su svoje kolege u Europi, ali i svijetu upozorili na ono što se događa u BiH kad je u pitanju neusvajanje Izbornog zakona kao i izbor hrvatskog člana u Predsjedništvo većinom bošnjačkih glasova, treći put u 12 godina.

Nema sumnje kako će Mesićeve paradržavne strukture učiniti sve kako bi se utjecaj Hrvata u BiH što više umanjio. Naravno bošnjačko-unitarističke struktura koje su u posljednjoj kampanji financirale Komšića, obilato će nagraditi i Mesića.