Home Politika Pernar u Saboru RH hvalio Blaža Kraljevića i citirao Wikipediju

Pernar u Saboru RH hvalio Blaža Kraljevića i citirao Wikipediju

SHARE

Govoreći na saborskoj sjednici o deklaraciji koja se donosi u Hrvatskom saboru a odnosi se na bh. Hrvate, Ivan Pernar je citirao Wikipediju, hvalio Blaža Kraljevića i kritizirao Tuđmana.

“Moja dužnost kao zastupnika je reći istinu i samo istinu. Mnogi Hrvati u BiH svoje spasitelje vide u crkvi i HDZ-u, a to je pogrešno”, rekao je Pernar.

Rimski papa Pontifex Maximus odbio je pomoći istočnoj crkvi s mišljenjem da je bolje da se eliminira ta crkva, umjesto da pomogne papa je vodio vjerske ratove protiv protestanata.

Ako odete na Wikipediju, rekao je, vidjet će jedan članak pod dojmljivim naslovom “BiH u Osmanlijskom carstvu”. Pernar citira Wikipediju pozivajući se na krstjane u BiH.

“Ti ljudi koji su bili prisiljeni prihvatiti katoličku religiju kasnije su masovno prihvatili islam”, rekao je Pernar.

“Narodi koji su živjeli u BiH bili su bratska plemena: Srbi i Hrvati i borili smo se zajedno protiv Avara i Franaka. Dok smo se borili protiv Turaka, rimski papa nas je propustio Turcima”.

Pernar nastavlja s povijesnim presjekom i priča o Austrougarskoj i o tomu kako je velika politika dovela do sukoba između malih naroda. Nakon povijesnog presjeka, Pernar je pričao o HDZ-u BiH i citirao Stjepana Kljujića.

“Po naputcima iz Zagreba, Kljujića je eliminirala politika HDZ-a iz Zagreba. Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata, a Sarajevo ih je dokrajčilo, no to je drugi par rukava”.

Nakon citiranja Kljujića, Pernar je optužio Tuđmana za muslimansko – hrvatski sukob, navodeći primjer HOS-ovog Blaža Kraljevića u čijoj su, eto, postrojbi bili i Hrvati i Muslimani.

“Zagreb se trebao miješati u politiku u BiH ali ne način kako se miješao”, rekao je Pernar.

Rekao je da je bio u Kreševu na obljetnici smrti Blaža Kraljevića te da je za to ubojstvo kriv tadašnji vrh HDZ-a.

Nije pak rekao da je Kraljević bio ustašofil koji je sanjao “Hrvatsku do Drine”.