Home Crna kronika Dražan Lučić izjavio da nije kriv zbog neizvršenja odluke o vraćanja na...

Dražan Lučić izjavio da nije kriv zbog neizvršenja odluke o vraćanja na rad djelatnika Petrol d.d. Ljubuški

SHARE

Županijsko tužiteljstvu u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Dražana Lučića (1967.) zbog kaznenog djela neizvršenja odluke o vraćanja na rad koju je Općinski sud u Ljubuškom potvrdio dana 21. kolovoza 2018. godine.

U nastavku postupka Dražan Lučić je izjavio da nije kriv, te će pred Općinskim sudom u Ljubuškom biti zakazana glavna rasprava.

Optuženi se tereti da kao zakonski zastupnik društva Petrol d.d. Ljubuški nije postupio po pravomoćnoj i izvršnoj presudi Općinskog suda u Ljubuškom kojom je poništeno rješenje o prestanku radnog odnosa jednoj djelatnici i društvu Petrol d.d. Ljubuški naloženo da istu vrati na njezino radno mjesto na koje je bila raspoređena.

Pored toga, optuženi je bio dužan da na ime naknade plaće od 2014. godine pa do povratka na posao djelatnici za svaki mjesec isplati iznos od 379,62 KM sa pripadajućom zateznom kamatom.

Iako je bio svjestan da je po odluci suda dužan istu djelatnicu vratiti na posao, to nije učinio, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu. 

Napomena:
„Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela,  jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.“