Home Politika Što su političari poduzeli nakon ubojstva dvaju policajaca u Sarajevu?

Što su političari poduzeli nakon ubojstva dvaju policajaca u Sarajevu?

SHARE

Vlada Sarajevske županije usvojila je Akcijski plan za prevenciju i suzbijanje krađe motornih vozila u Sarajevskoj županiji.

Bazira se, kako je navedeno u priopćenju koje su poslali iz Vlade, na modelu koji sadrži mjere preventivnog i represivnog karaktera, razvrstane u četiri ključne grupe mjera za čije poduzimanje će biti zaduženi Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije i Uprava policije.

”Akcijski plan sadrži brojne dugoročne i kratkoročne mjere koje su proizašle i iz zaključaka Skupštine Kantona Sarajevo usvojenih na hitnoj sjednici koja je bila posvećena ovoj problematici, a koja je sazvana nakon ubojstva naša dva policijska službenika na njihovom zadatku. Osim ove problematike, Plan tretira i ima za cilj podizanje cjelokupnog sigurnosnog stanja na jedan viši nivo”, istaknuo je resorni ministar Vedran Mulabdić.

Na sjednici je policijski komesar MUPKS-a Mevludin Halilović Vladu upoznao o dijelovima mjera koje su selektirane u četiri šire grupe i to u  “mjere izgradnje kapaciteta i inoviranja tehničkih mogućnosti, mjere unapređenja istražnih kapaciteta i odlučnije procesuiranje počinitelja kaznenih djela krađa motornih vozila,  aktivnosti poboljšanja suradnje i koordinacije između nadležnih institucija u BiH te uključivanje zajednice i informiranje vlasnika motornih vozila o mjerama prevencije”.

Akcijski plan tretira izgradnju integriranog sustava video nadzora na području Sarajevske županije kao i izgradnju komponenti sustava video nadzora u službenim patrolnim vozilima policije, izgradnju sustava za praćenje policijskih vozila, uspostavljanje sustava direktnih provjera baza podataka na potrebe policije na terenu.  Osnivanje stalnog specijalnog istražnog tima za sprečavanje i suzbijanje krađa motornih vozila, pojačano prisustvo policije na mjestima učestalih krađa, unapređenje kriminalističko – obavještajnog rada, izrada i implementacija planova blokada i pojačane kontrole prometa kao i provođenje javne kampanje i podizanje svijesti kod vlasnika motornih vozila su neki od segmenata koji su detaljnije razrađeni i prihvaćeni u ovom akcijskom planu, priopćeno je iz Press-službe Sarajevske županije.

Podsjetimo, Davor Vujinović i Adis Šehović ubijeni su dok su pokušavali spriječiti krađu vozila u Sarajevu, pri čemu su automafijaši zapucali na njih.