Home Zanimljivosti NASA pozvala Curryja da se uvjeri da je čovjek bio na Mjesecu

NASA pozvala Curryja da se uvjeri da je čovjek bio na Mjesecu

SHARE

Kada NBA zvijezda Stephen Curry, jedan od najboljih svjetskih košarkaša zadnjih godina, javno izrazi sumnju da su astronauti hodali Mjesecom, NASA to shvati vrlo ozbiljno.

Kao i mnogi navijači Golden State Warriorsa, i NASA je saznala da je Stephen Curry na društvenim mrežama iskazao nevjericu u to da su ljudi bili na Mjesecu.

Glasnogovornik NASA-e, koja je uvijek vrlo budna kada je u pitanju njezin ugled i povijest, američkom je košarkašu odmah uputio poruku.

“Bili bismo sretni kad bi gospodin Curry posjetio lunarni laboratorij Svemirskog centra Johnson u Houstonu. Možda već na idućem gostovanju Golden Statea u gradu”, poručio je glasnogovornik Allard Beutel.

“Ondje imamo stotine kilograma lunarnog kamenja, kao i kontrolni centar misije Apollo i tijekom posjete će moći svojim očima vidjeti ono što mi vidjeli prije pedeset godina”, dodao je Beutel.

Dvanaest američkih astronauta, od Neila Armstronga do Genea Cernana, hodali su površinom Mjeseca od 1969. do 1972.

NASA inače ima posebnu internetsku stranicu za nevjerne Tome na kojoj su izloženi razni argumenti koji bi ih trebali razvjeriti.

Jedan od jačih čestitka je SSSR-a, tada glavnog američkog “neprijatelja” i konkurenta u svemirskoj utrci, na uspješnom slijetanju na Mjesec.

Stephen Curry odgovorio je na Twitteru jednim znakom – nasmiješenim emojiem sa sunčanim naočalama, piše HINA.