Home Društvo U subotu i do 30 cm novoga snježnog pokrivača

U subotu i do 30 cm novoga snježnog pokrivača

SHARE

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i sa kišom koja se može i lediti u dodiru s tlom te kišom u Hercegovini.

Intenzivnije padaline očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne. Očekivana visina novoga snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stupnjeva.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. Očekivana visina novoga snježnog pokrivača, u većem dijelu Bosne, od 5 do 15, u središnjim i istočnim područjima lokalno od 25 do 30 cmJutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -4 do 0, na jugu do 7 stupnjeva.

U nedjelju ujutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa snijegom, a u ostalim dijelovima umjereno oblačno i bez padalina. U ostatku dana, u cijeloj zemlji, bez padalina i postupno razvedravanje.

U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 7 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje pretežito oblačno vrijeme. Prije podne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima s kišom i susnježicom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini s kišom, a u planinskim dijelovima Hercegovine kiša može prelazit u susnježicu.

Tijekom dana, padaline se očekuju i u ostalim dijelovima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 stupnjeva, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.