Home Zanimljivosti Kako stranci izgovaraju hercegovačke izraze (VIDEO)

Kako stranci izgovaraju hercegovačke izraze (VIDEO)

SHARE

“Da imaš za čokolade”, “Tebi je to pet minuta”, “Ladan beton”, “Nema te ko sto maraka”, samo su neki od izraza koji su tipični za Hercegovinu, piše Čapljinski portal.

Čujemo ih dosta često i postali su dio naše svakodnevice, a jeste li se ikada zapitali kako zvuče kad ih izgovaraju stranci.

Za to se pobrinula ekipa EroGag, odnosno Slobodan Tomić sa svojim suradnicima, koja je na putovanjima po svijetu snimila stanovništvo različitih zemalja svijeta kako izgovara naše izraze.

U videozapisu u nastavku pogledajte kako Njemica kaže “Ja od jutros nisam stala”, kako Japanac izgovara “Skuplja pita nego tepsija”, kako Irac kaže za automobil “Časna ga vozala”, leži li Francuzu izreka “Pamet u glavu” te kako u Kazahstanu kažu “Da imaš za čokolade”.

EROGAGIZACIJA

Pogledati do kraja! Kako se naši izrazi čitaju u svijetu?Od Francuske, preko Jordana, Kazahstana, Kolumbije, Perua, Meksika, Njemačke, Saudijske Arabaije, Tajvana, Japana pa sve do Irske i nazad! Ovako se u svijetu čitaju izrazi iz eroGAG rječnika! Zahvaljujemo Slobi Tomiću i svim njegovim poznanicima koji su sudjelovali u videu! #eroGAG #dvica

Gepostet von eroGAG am Samstag, 15. Dezember 2018