Home Društvo Humana gesta djece iz Ljubuškog na otvaranju Božićnog sajma (FOTO)

Humana gesta djece iz Ljubuškog na otvaranju Božićnog sajma (FOTO)

SHARE

Nakon zajedničkog kićenja bora u gradskom parku u Ljubuškom, sinoć je otvoren “Božićni sajam” Udruge mladih “Agape”, koji je ove godine počeo lijepom gestom djece iz Dječjeg vrtića “Jelenko” koja su na sajam donijela mnoštvo paketa koji će biti podijeljeni siromašnim građanima u Ljubuškom.

I ove godine naša djeca i njihovi roditelji su bili strašno vrijedni. Kroz cijeli tjedan su donosili svoje darove, sve smo to skupili i donijeli na sajam, nadamo se da će to otići u ruke onih kojima je stvarno potrebno”, rekla je Milana Ilić, v.d. ravnatelja Dječjeg vrtića Jelenko.

Vrtićka djeca su također zabavila publiku pod šatorom na gradskom trgu pjesmom i plesom, a pored njih i mnogi drugi građani su donosili svoje priloge za potrebite na sajam.

Kako Radio Ljubuški doznaje iz Udruge Agape, podjela paketa socijalno ugroženima iz općine Ljubuški, već je počela, a nastaviti će se i sljedećih dana, s tim da će se intenzivirati nakon sajma.

Sajam, koji se održava u sklopu humanitarne akcije ”Reakcija” kako bi se za božićne blagdane pomoglo potrebitim obiteljima ljubuške općine, ove godine traje sedam dana, a sinoćnja prva večer prošla je u znaku druženja i dobre glazbe za što se pobrinuo bend “Centrifuga”.

Svake godine dolazimo ovdje, već tri – četiri godine zaredom. Vrlo je dobro da ima nešto ovako u našem gradu, jer ovakva događanja su rijetka u Hercegovini. Prije Mostara nećete naći ovakav događaj gdje se možete zabaviti više večeri zaredom“, rekao je mladi bračni par iz Ljubuškog.

Na pitanje što ih dovodi na sajam, jedna Ljubušanka odgovara; “Dovode me dragi ljudi, dobra atmosfera i dobra glazba, kao i taj štih koji osjećamo za Božić da smo spremni pomoći jedni drugima, upravo zato smo večeras ovdje“.

Dio atmosfere s kićenja bora, kao i prve večeri sajma poslušajte u audiozapisu, te pogledajte u fotogaleriji Radija Ljubuški