Home Crna kronika KRVAVI RAT KLANOVA: „Aj’, boga ti, kume, snajperom ga rokni…”; Ovako su...

KRVAVI RAT KLANOVA: „Aj’, boga ti, kume, snajperom ga rokni…”; Ovako su se dogovarali balkanski plaćenici

SHARE

Pred višim sudom u Podgorici trenutačno se vodi suđenje kriminalnoj skupini Stevana Stamatovića optuženoj za pokušaj ubojstva Radojice Zekovića, a navodno su povezani i brojnim drugim kriminalnim aktivnostima. Sam Zeković osuđen je na 17 godina zatvora zbog ubojstva i tu možemo s određenom dozom sigurnosti govoriti o obračunu mafijaških klanova.

Kako piše srpski Kurir, ovih dana su na sudu pokazani dokazi s oduzetog laptopa Đorđija Božovića koji pokazuju da je na internetu tražio poznata imena iz regionalnih crnih kronika. Duško Roganović, Jovan Mušikić, Nebojša Stijepović, Aleksandar Keković, Vjeko Lambulić, Dragoljub Ćetković i Alan Kožar redom su osumnjičeni za ubojstva, šverc narkoticima i druga zlodjela. Božović se branio govoreći da je laptop kupio od Miodraga Kruščića, likvidiranog u svibnju ove godine, i da zbog toga postoji mogućnost da je to ostalo od pokojnog bivšeg vlasnika.

Prema tvrdnjama specijalnog državnog tužitelja, Stevan Stamatović koji je u bijegu, organizirao je kriminalnu skupinu koja je pokušala likvidirati Zekovića 20. svibnja prošle godine. Osim Stamatovića tada su optužnicom obuhvaćeni i Dejan Daletić, Aleksandar Bojović, Đorđije Božović, Stefan Balević i Milan Lješnjak.

Optužnica navodi da su Zekovića pokušali likvidirati eksplozivom postavljenim ispod njegovog Golfa u Podgorici. Tijekom suđenja preslušavane su i snimke nastale tajnim nadzorom gdje u jednom od razgovora okrivljeni Dejan Deletić traži od Aleksandra Bojovića da mu nabavi četiri kilograma eksploziva. “Treba mi dobre razorne moći. Frka je, glave idu. Ne bih te zvao u pola tri – navodi okrivljeni Deletić u tom razgovoru, na što mu okrivljeni Bojović odgovara: “Aj boga ti kume, snajperom ga rokni“.

Osim svega nabrojanog, beogradska policija tragala je 2016. godine za Stamatovićem zbog sumnje u umiješanost u likvidaciju Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u Beogradu te godine. Tom prilikom objavljeno je da su on i još jedan mladić evidentirani kao članovi crnogorske-zagoričke kriminalne skupine, odnosno klana iz Podgorice. Sumnja se da je ovaj klan blisko povezan sa škaljarskom skupinom iz Kotora koja od 2013. godine vodi rat s kavačkim klanom zbog nestanka pošiljke kokaina u Španjolskoj.