Home Crna kronika STRAŠNI DETALJI NESREĆE U HERCEGOVINI: “Moglo je biti mnogo više poginulih, kada...

STRAŠNI DETALJI NESREĆE U HERCEGOVINI: “Moglo je biti mnogo više poginulih, kada je autobus sletio u rijeku, mnogi putnici su završili u vodi i ispod busa”

SHARE

Autobus tvrtke “Globtour“ koji je jučer ujutro sletio sa ceste u rijeku u mjestu Vrtič, tridesetak kilometara od Nevesinja, kada su poginule dvije osobe, a teško ozlijeđeno njih pet, juče poslijepodne izvučen je iz korita rijeke Zalomke.

Izvlačenje autobusa trajalo je skoro cijeli dan, a izvučen je pomoću teške mešinerije, piše portal Saransak.com.

Autobus je prevozio putnike iz Novog Sada prema Mostaru i Čapljini.

Uzroci nesreće još nisu priopćeno, ali se pretpostavlja da je autobus sletio u rijeku zbog leda na cesti. S obzirom na prizore, prava je sreća da nije bilo više stradalih jer je dio putnika nakon slijetanja završio ispod autobusa i u rijeci Zalomci.

Podsjetimo, u autobusu je bilo dvadesetak osoba.

Dvije osobe su poginule, a 18 ih je ozlijeđeno u ovoj strašnoj nesreći.

Direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija izjavio je ranije Srni da su poginuli Igor Kuzman /48/ iz Novog Sada i Ljiljana Boričić /66/ iz Berana.

Dežurni liječnik u nevesinjskoj bolnicu Milan Radojičić potvrdio je Srni da je od 18 ozlijeđenih putnika, petoro zadobilo teže ozljede.

Sanitetskim vozilom nevesinjskog Doma zdravlja dvoje ozlijeđenih je prebačeno u Trebinje, dvoje u Mostar, dok je jedna osoba zadržana u bolnici u Nevesinju, u kojoj su naknadno hospitalizirane još dvije osobe sa lakšim ozljedama“, rekao je Radojičić.

Portal Saransak.com piše kako je jedan osoba koja je hospitalizirana u Mostaru još u životnoj opasnosti.