Home Gospodarstvo Banke u Ljubuškom nastoje naplatiti milijune

Banke u Ljubuškom nastoje naplatiti milijune

SHARE
Na Općinskom sudu u Ljubuškom radi naplate potraživanja hipotekom naći će se vrijedne nekretnine dva ljubuška gospodarska subjekta – kompanija Nižić Šport i Lamim Commerce, izvještava Indikator.ba.

U slučaju kompanije Lamim Commerce, NLB banka, ASA Banka i Intesa Sanpaolo banka pokušat će se namiriti kroz prodaju imovine, koja je suvlasništvo Kristine, Antonele i Ivane Luburić. Na bubnju su poslovna zgrada površine 1.020 m2 koja je procijenjena na 1,27 mil KM, i neplodno zemljište čija je cijena 18.000 KM. Ročište za prodaju zakazano je za 21. prosinca 2018. godine.

Kada je riječ o Nižić Športu na prodaji je poslovna zgrada površine 578 m2 u vlasništvu kompanije Nižić Šport, a čiji je vlasnik Milenko Nižić, kao i kuće, zgrade i pašnjaka u Crvenom grmu.

Poslovna zgrada, prema procjeni sudskog vještaka, vrijedna je 1,06 mil KM, a ostale nekretnine vrijede 292.000 KM (kuće i zgrade), 6.300 KM (pašnjak) i kuća sa dvorištem 82.000 KM.
ASA banka potražuje od Nižić Športa više od 1,7 mil KM, a usmeno javno nadmetanje za prodaju imovine zakazano je za 4. siječnja 2019. godine, piše Indikator