Home Politika Kraljević: Uskoro ćemo prosvjetnim djelatnicima uplatiti milijun KM

Kraljević: Uskoro ćemo prosvjetnim djelatnicima uplatiti milijun KM

SHARE

Nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke svečano je prisegnula u ponedjeljak u Širokom Brijegu nakon što ju je na drugoj redovnoj sjednici potvrdila Skupština ŽZH.

Na čelu Vlade treći uzastopni mandat bit će Zdenko Ćosić, a dopredsjednik Vlade i ministar financija ostaje Toni Kraljević koji je u izjavi istaknuo da njegov resor čekaju novi/stari izazovi.

Socijalni dijalog sa sindikatima

”U prošlom mandatu napravljeni su veliki iskoraci na planu stabilizacije i konsolidacije županijskih financija. Pred nama su novi/stari izazovi, nastavljamo s konsolidacijom i stabilizacijom županijskih financija i sa svim započetim projektima. Otvaramo socijalni dijalog sa sindikatima, kako prosvjete tako i MUP-a, i nadam se da ćemo dodatno biti u prilici unaprijediti radno-pravni status naših uposlenika”, istaknuo je ministar Kraljević.

U vrhu prioriteta, kao i u prošlom mandatu, bit će socijalna davanja.

”Širok spektar socijalnih davanja na kojima smo stavili poseban naglasak i u prošlom mandatu te će nam to biti u vrhu prioriteta i u ovom novom mandatu. Ali u svakom slučaju, bez velikih riječi i jakih atribucija, još je puno posla pred nama, ali mislim da iz prethodnog mandata idemo jednim dobrim i progresivnim smjerom za ovu županiju”, kazao je ministar Kraljević.

Isplata sudskih izvršenja prosvjetarima do kraja godine

Nedavno je u školama održan štrajk upozorenja, a prosvjetari su tražili isplatu sudskih izvršenja.

”U proračunu za 2018. godinu za sudska izvršenja bilo je predviđeno 300.000 KM, a kao još jedan dokaz koliko nam je to također u vrhu prioriteta, u rebalansu, izmjenama i dopunama proračuna za 2018. ta stavka je uvećana za dodatni milijun KM. Tehnički su obrađivana sva sudska izvršenja i svi akumulirani prekršaji iz prošlih vremena te će ovaj milijun do konca godine biti isplaćen”, zaključio je dopredsjedvnik Vlade i ministar financija ŽZH Toni Kraljević, piše Bljesak.info