Home Crna kronika Ispovijest poduzetnika koji je bježao od policajca pa pobjegao točno u Policijsku...

Ispovijest poduzetnika koji je bježao od policajca pa pobjegao točno u Policijsku postaju Makarska

SHARE

Redakciji portala Megamedia javio se A.M. (podaci poznati redakciji, op.a.), slovenski državljanin koji je prošli tjedan u bijegu pred naoružanim policajcem kod Zagvozda utočište pronašao u PP Makarska

A.M. tvrdi da je bio žrtvom muškarca u civilu koji je tvrdio da je policajac i koji je, kako doznajemo, 11.prosinca ove godine mahao pištoljem, repetirao ga i verbalno maltretirao ovog slovenskog državljanina, poznatog poduzetnika.

U jednom trenutku, a sumnjajući da je doista riječ o pravom policajcu, A.M. je pobjegao i stopirao prvi automobil te je vozača zamolio da ga odveze u Policijsku postaju Makarska u strahu za svoj život.

Nažalost, u makarskoj policiji mu nisu pružili zaštitu kakvu je očekivao već su protiv njega podnijeli sudski postupak…

Evo što je svojim riječima za portal Megamedia kazao poznati poduzetnik, slovenski državljanin A.M.

Bio sam na službenom putu, vraćao sam se kući na cesti prema Zagvozdu, kada sam za sobom ugledao obično civilno vozilo, koje mi se iza “ljepilo” za mojom Škodom Superb. Iz auta je izašao muškarac srednjih godina F.Z., koji je zahtijevao prometnu i vozačku dozvolu. Dao sam mu dokumente na što mi je F.Z. naredio: “Izlazi iz auta!”. U tom trenutku sam se zabrinuo, zaustavljen sam bez ikakvog razloga, a ovaj muškarac nema nikakvog znaka da je policajac. Ipak, još uvijek dopuštam priliku da je to policajac i zamolim ga da se legitimira sa službenim dokumentom. Na to F.Z. još grublje ponavlja riječi: „Marš van iz auta!“, ali sam radi svoje sigurnosti i dalje ostao u automobilu, priča A.M.

Potom, kazao je za portal Megamedia, preko otvorenog stakla F.Z. ulazi u auto i traži ključ, kojeg ne uspjeva pronaći (funkcija keyless go). Potom počinje biti još više nervozan i počinje pogrdno psovanje. A.M. polako gubi nadu da je to policajac, pogledom traži njegovog partnera i vidi, da je F.Z. još uvijek sam.

Opet sa više straha traži legitimaciju na što dobiva odgovor uz psovanje: „Sad ćeš vidjeti legitimaciju!“. Odlazi do auta i vraća se sa crnom torbicom iz koje vadi pištolj, repetira ga i uperi prema glavi A.M. kroz otvoreno staklo te inzistira da izađe iz auta.

U tom trenutku gubim svaku nadu,da je to policajac i sad ne više u strahu za automobil, nego za vlastiti život, dajem se u bijeg kroz trnje prema prvim kućama. Ni dan danas ne mogu vjerovati da je mogao policajac biti sam u autu, bez ikakve legitimacije, sa neprofesionalnim ponašanjem, koje je tada više ličio na bandita sa divljeg zapada, koji zaustavlja, otima kome hoće i kako hoće, priča A.M.

Kod prvih kuća, udaljenih stotinjak metara od mjesta incidenta nailazi na čovjeka, koji mu pomaže i zove policiju, kojoj prijavljuje napad sa pištoljem. Isti ga vozi na policijsku stanicu u Makarsku. Na kraju se je ispostavilo da je to zaista bio policajac, koji je na vrlo nepametan i neprofesionalan način postupio te tako ugrožavao život A.M. kao i svoj. Nakon par dana sve se završilo dobro, ali ne zbog policajca, nego zbog A.M., koji je promišljeno i mirno reagirao u kritičnom trenutku. Sada slijedi sudski postupak u kojem će sudac morati odvagnuti sve odlučne činjenice.

Na kraju moram reći da F.Z. nije zaboravio samo na legitimaciju nego i na neke od značajki svoga posla: poštivanje ljudskih prava i sloboda, zaštitu života, imetka i dostojanstva, odgovornost i profesionalnost…, kazao je za portal Megamedia A.M.