Home Crna kronika Prijateljica Daruvarčeve žrtve: “Živim u strahu, ali sada moram reći istinu…”

Prijateljica Daruvarčeve žrtve: “Živim u strahu, ali sada moram reći istinu…”

SHARE

“Ne mogu vam opisati kako se osjećam danas, šest mjeseci od tog događaja. Još uvijek se nadam da je sve to bio samo san iz kojeg ću se samo probuditi”, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju 18-godišnja Zadranka M.P., koja je svjedočila brutalnom premlaćivanju 18-godišnje prijateljice.

Odlučila je progovoriti dva dana nakon izlaska 31-godišnjeg Darka Kovačevića Daruvarca iz pritvora te prosvjeda “Samo za nju” koji je Zadrane digao na noge u borbi protiv nasilja nad ženama.

“Svih ovih šest mjeseci bojala sam se za sebe i nisam htjela govoriti, ali ovo prelazi svaku granicu i sada želim svima reći istinu. Jer ne mora se samo ona i njezina obitelj sakrivati i bojati, već i ja”, kazala je.

Dok Kovačević zbog pravosudnih zavrzlama na slobodi čeka 9. siječnja i nastavak suđenja, obitelj i prijatelji pretučene djevojke žive u strahu. Njezina prijateljica opisala je što se, kako kaže, dogodilo te večeri.

“Vrištala sam. Svi su gledali, nitko se nije udostojio dignuti”

“Došla sam oko jedan sat prije moje prijateljice. Sjedila sam i pila kavu s prijateljima. Ubrzo je ušao i Daruvarac sa svojim ‘prijateljima’. Čim je ušao, s police je uzeo bocu Stocka.

U kafić je tada ušla i moja prijateljica. Daruvarac je stajao blizu ulaznih vrata i gurnuo ju je čim je ušla. U jednom trenutku su se čula tri jako glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom o vrata ili zid. Vlasnica kafića mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa napraviti, a njezin suprug je pojačao muziku.

Tukao ju je, čupao, povlačio, udarao po cijelom tijelu i u jednom trenutku dok je ležala na podu nokautirao je nogom u glavu kao zadnje smeće. Ležala je na podu oblivena krvi, napola u nesvijesti. Kroz glavu mi je prošlo da je mrtva. Digla sam se i pala na koljena. Vrištala sam. Svi su gledali, nitko se nije udostojio dignuti i maknuti ga od nje. Bila sam kao sleđena, nisam se mogla smiriti i jedino sam imala u glavi to da ju je ubio”, priča djevojka za Slobodnu Dalmaciju.

Tvrdi i da je vlasnica kafića, kada ju je zamolila da nazove hitnu i policiju, rekla: “Ne treba zvati nikoga, ovo se sve može riješiti bez hitne i bez policije.”