Home Crna kronika Monstrum iz Zavidovića: Nešto mi je reklo da je moram ubiti!

Monstrum iz Zavidovića: Nešto mi je reklo da je moram ubiti!

SHARE

Županijski sud u Zenici prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije i odredio jednomjesečni pritvor Muhamedu Fazliću (21) iz Zavidovića, koji je u petak, usred dana, ubio susjedu Džulaferu Mujkić (77), potvrdila je za Dnevni avaz Mirna Poljac, glasnogovornica Tužiteljstva.

Krivično djelo

Prijedlog je upućen zbog postojanja opasnosti da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo i jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja – pojašnjava Poljac.

Nesretna starica pronađena je u svom stanu sa više ubodnih rana, a prema neslužbenim informacijama i tvrdnjama mještana Zavidovića, Fazlić je staricu nožem izbo i u predjelu vrata, zbog čega se sumnja da je, navodno, i zaklana.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti svirepog ubistva, tužitelj koji rukovodi ovim slučajem naložio je obdukciju, kojom će biti utvrđene okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

Foto: Ubijena Džulafera MujkićUbijena Džulafera Mujkić

 

Posebno je šokantno što se povodom ovog slučaja na Facebooku oglasila i Senada Starčević, kćerka ubijene Džulafere.

– Dabogda mu se ruke osušile. Šta mu je moja mama kriva? Ubiti ženu za 95 maraka? – napisala je Starčević.

 Duševni bolesnik

Kako saznaje „Dnevni avaz“ od izvora bliskog istrazi, Fazlić, koji je duševni bolesnik, ostavio je bez teksta inspektore koji su ga saslušali neposredno nakon zločina.

– Meni je nešto reklo da je moram ubiti. Jednostavno, tako mi je došlo – rekao je Fazlić inspektorima, zbog čega je izuzeta mogućnost da je motiv za ubojstvo novac, odnosno da se radi o razbojništvu sa smrtnom posljedicom.

 Pretresli kuću

Tijelo nesretne Zavidovićanke u stanu je pronašao njen susjed. Zenička policija je za svega nekoliko sati uspješno rasvijetlila ovo ubojstvo, pronašla Fazlića, uhitila ga, te pretresla kuću u kojoj je živio sve kako bi se pronašli dokazi koji će poslužiti u daljnjem postupku. Osim toga, saslušani su i brojni svjedoci, piše Avaz.