Home Zanimljivosti Princeza Diana je nakon razvoda izgubila nešto što joj je moglo spasiti...

Princeza Diana je nakon razvoda izgubila nešto što joj je moglo spasiti život

SHARE

Brak princa Charlesa i Diane, princeze od Walesa, na klimavim je nogama izdržao punih 15 godina. 1996. godine kraljica je objavila parlamentu da se princ od Walesa i Diana razvode te da će napraviti sve kako bi njihovi sinovi odrastali uz jednaku pažnju oba roditelja.

Diana je nakon razvoda dobila na korištenje dio Kensingtonske palače, 17 milijuna funti i slobodu, ali kraljica joj je oduzela titulu HRH (Her Royal Highness) te je tako ostala samo Diana, Princess of Wales.

To je značilo da joj se puk i niže rangirano plemstvo više nije moralo klanjati, a izgubila je i razne beneficije koje titula HRH nosi. Navodno je 15-godišnji princ William nakon toga majci obećao da će joj vratiti titulu kada on postane kralj.

Iako se tada činilo da gubitak titule HRH Diani donosi samo slobodu, to ipak nije bilo tako. Neki smatraju da joj je titula mogla spasiti život. Naime, članovi kraljevske obitelji koji imaju titulu HRH imaju najbolje moguće osiguranje 0-24 pa se tako mogla izbjeći tragedija i pijani vozač koji je princezu odveo u smrt 31. kolovoza 1997. godine, piše Index.hr