Home Vijesti PROCURIO INSPEKCIJSKI NALAZ U SLUČAJU MALOG GABRIJELA: ‘Liječnici nisu prepoznali tešku kliničku...

PROCURIO INSPEKCIJSKI NALAZ U SLUČAJU MALOG GABRIJELA: ‘Liječnici nisu prepoznali tešku kliničku sliku, šetali su ih od jednih do drugih vrata’

SHARE

Stručno povjerenstvo ministarstva zdravstva i Povjerenstvo HLK nemaju nikakav prigovor na postupanje i rad djelatnika KBC-a Split, Klinike za pedijatriju koji su dječaka primili u bolnicu kad je bilo prekasno, a prema neslužbenim informacijama koje je u večernjim satima objavila Slobodna Dalmacija, po nalazu inspekcije u slučaju preminulog 9-godišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića, liječnici u Domu zdravlja Metković i u Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta.

Na teret im se ujedno stavlja i transport dječaka iz Metkovića u KBC Split koji je, prema nalazu inspekcije, bio neodgovarajuć.

Utvrđeno je i da su liječnici tog kobnog dana, malog Gabrijela i njegovog oca šetali od pedijatrijske ambulante do ambulante hitne. Ipak, kako bi inspekcijski nalaz bio potpun, mora se pričekati obdukcijski nalaz.

Obolio od gripe, preminuo od komplikacija

Kako piše Slobodna, stručno povjerenstvo ministarstva zdravstva i Povjerenstvo HLK nemaju nikakav prigovor na postupanje i rad djelatnika KBC-a Split, Klinike za pedijatriju koji su dječaka primili u bolnicu kad je bilo prekasno.

Podsjetimo, Gabrijela Bebića otac je više puta, u periodu od 1. prosinca do 11. prosinca vodio u Dom zdravlja maetković, Hitnu pomoć i pedijatrijsku ambulantu u Metkoviću, no ni u jednom trenu mu nije napravljen bnalaz krvi niti rendgen pluća.

Dječakovo stanje ekstremno se pogoršalo te je nakon 11 dana posjećivanja liječnika prevezen u KBC Split gdje je preminuo od sepse.

Prema preliminarnim informacijama, dječak se zarazio virusom H1N1, gripom tipa A, nakon čega mu je organizam napao streptokok.