Home Zanimljivosti SPLIĆANIN OTKRIVA Kako sam odlaskom u Ljubuški uštedio 1500 kuna

SPLIĆANIN OTKRIVA Kako sam odlaskom u Ljubuški uštedio 1500 kuna

SHARE

Svaki čovjek kad kupi automobil vjerojatno promisli: “E, sad sam na konju!”.

A upravo s danom kupnje kreću i brojni troškovi koje posjedovanje automobila sa sobom nosi. Pa svjećice, pa brisači, sad servis, mijenjanje ulja, pa je vrijeme za nove gume… A sve to košta! Nešto manje, nešto više, a o kvarovima da ne govorimo!

No, kako imati automobil danas više nije luksuz, već potreba, nema druge nego se za svog limenog ljubimca brinuti kako treba, inače bi moglo biti problema.

Sigurno ste čuli za onu – guma glavu čuva! I istina je, dobre gume su jako važne, jer ako su loše, istrošene, to je kao da glavu nosite u torbi! Pitanje je samo koju vrstu automobila imate u garaži (ako je imate), jer o tome ovisi i cijena guma, piše Splitski Dnevnik.

Kako je danas svaka kuna bitna, jedan se Splićanin (podaci poznati redakciji Splitskog Dnevnika) domislio kako riješiti problem.

Kako često putuje po BiH, raspitao se tamo i zaključio da će proći skoro pa upola jeftinije.

“Uštedio sam skoro 50 posto. Ja sam tamo platio sve četiri gume 2640 kuna, a ovdje bi to isto platio 4400 kuna. Ako se meni iz Splita isplati potegnuti sve do Ljubuškog, možete zamislit koliko se isplati nekome iz Imotskog ili Metkovića, tko je bliže granici”, kazuje ovaj Splićanin.

Kako je uštedio na gumama, uštedio je i na gorivu, nekih 50-ak lipa po litri.

“Znači, uzeo sam iste gume koje bi mogao uzet u Splitu, dakle isti proizvođač, sve isto. Isto što imaju u Hrvatskoj, imaju i tamo, ali je valjda shodno njihovim plaćama i cijenama, prilično jeftinije nego kod nas. Mogao sam ih kupit i negdje bliže, no često me posao vodi tamo, tako da sam se s ljudima sve dogovorio. Kako vozim terenca, nije ih lako nać, obično ih nema na lageru. Rekli su mi da ih nemaju trenutno, da će doć za desetak dana. Dogovorio sam s njima termin, lipo su mi prominili i to je to”, kazuje dalje ovaj Splićanin.

Potroši se nešto i na gorivo, no kad se sve skupa zbroji, isplati se.

“Kad izračunaš za neko auto koje troši osam litara, a ima do tamo nekih 150 kilometara, to je nekih 20 litara goriva, dakle 200 kuna. Znači iz Splita je 200-tinjak kuna. A nekome iz Metkovića do Čapljine je čas posla, nekome iz Imotskog do Posušja je isto blizu, još više se isplati. Ako sve izračunam, uštedio sam poprilično, sa svim živim, oko 1500 kuna. Možda se za manji auto ne isplati toliko, možda će se uštedit 200-300 kuna, no meni je bilo jako isplativo”, zaključuje ovaj Splićanin.