Home Društvo Stožer CZ Posušje: Utvrditi odgovornost i riješiti problem divljih deponija

Stožer CZ Posušje: Utvrditi odgovornost i riješiti problem divljih deponija

SHARE

Općinski stožer civilne zaštite Posušje na svojoj redovnoj sjednici u utorak razmatrao je pritužbe stanovništva na divlje deponije koje na više lokacija na području Tribistova i Rakitna ugrožavaju lokalno stanovništvo i mogu biti izvor zaraza.

Iako u primarnoj nadležnosti Stožera nije rješavanje tog pitanja, usvojen je zaključak da se uputi inicijativa nadležnoj općinskoj službi kako bi se naložile potrebne mjere za rješavanje tog problema, ali i utvrdila odgovornost svih koji imaju povjerene ovlasti po pitanju odvoza otpada i sanacije deponija u spomenutim mjesnim zajednicama, navodi se u priopćenju.

U skladu sa stvarnim potrebama utvrđenim neposredno na terenu, Stožer je pokrenuo inicijativu za osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Vira i Rakitna, a kao koordinator za ovu aktivnost određen je vršitelj dužnosti zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje Mario Čutura.

Stožer je, također, donio zaključak kojim se zadužuje mjerodavna ustanova za komunalne djelatnosti da završi poslove oko hidrantske mreže na području Vira, Rakitna, Graca i Osoja.

Na sjednici su razmatrane i usvojene odluke koje se tiču financijskih sredstava ostvarenih na temelju posebnih naknada za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, odluke o planovima i programima rada stožera za iduće razdoblje, kao i izvješća PVP Posušje i Službe za zaštitu i spašavanje s visina HGSS.

Stožer je dao pozitivno mišljenje na Program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Posušje za razdoblje od 2019. do 2023. godine i uputio ga u daljnju proceduru načelniku i Općinskom vijeću.

Program će bit dostupan na službenoj web stranici Općine Posušje do 15. siječnja 2019. godine, dodaje se u priopćenju.