Home Društvo Fotografija dana: Ja sam musliman i ne slavim Novu godinu

Fotografija dana: Ja sam musliman i ne slavim Novu godinu

SHARE
Na socijalnim mrežama se pojavila fotografija napravljena na za sada nepoznatoj lokaciji a koja je izazvala brojne reakcije internet publike. Uz fotografiju prenosimo vam i dio komentara:

– Budalaštinja…ko te tjera da slaviš ili ne slaviš..u svoju kuću pa radi šta hočeš…karanane zatucane

– To će proći. Mislim na ovaj način ispoljavanja. Treba pustiti ljudima nek se ispucaju. doći ce tobe

– Što nije sebi na kuću stavio natpis i sve ok. Gdje je ovo snimljeno, zna li se uopće? Glupan i autor i oni što su mu pomogli zakačiti

– Zato i jesmo tu gdje jesmo!

– Muslimani imaju dva praznika a to su bajrami svako drugo slavlje je kontra naše vjere a ko hoće da slavi nek slavi. Niko nikome neće zabraniti niti može ali samo da se zna da to nije naš praznik i da nema veze ni sa našom lijepom vjerom ni sa našom lijepom tradicijom.

– Svako isticanje i nametanje drugima je po meni bihuzur. Stvari koje nemaju suštinskog značaja. Kao isticanje zastava mimo praznika i mjesta gdje su određena ili vjerskih simbola mimo vjerskih objekata…itd..da ne nabrajam. Naravno ja sam protiv takvih stvari i vrijeme je da se svemu tome stane u kraj u ovoj našoj napaćenoj i krvlju natopljenoj domovini.

– Šta koga briga ko slavi ko ne slavi, svašta.

– Suština je u tome da je musliman onaj ko se drži kurana , klanja svih 5 vakata , posti ramazane, čiste je duše i ne mrzi drugoga , saburan je itd itd , a to znači ni 0,1 posto BiH stanovništva. Ovi što nam se uživot seru nisu muslimani nego seronje.

– Ma kokuz pa ga sramota da kaže, već se vadi na vjeru hahaha

image