Home Politika Penava: U Vukovaru su spodobe i zločinci klali Hrvate, ali Milaković se...

Penava: U Vukovaru su spodobe i zločinci klali Hrvate, ali Milaković se jadan osjeća nesigurno

SHARE

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava će od upravnih tijela RH zatražiti zabranu djelovanja DSS-a, nakon što se sjednica Gradskoga vijeća Vukovara u utorak pretvorila u pravi politički rat.

Na sjednici u utorak predsjednik Demokratskog saveza Srba, ujedno i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković izjavio je da je akcija Oluja bila etničko čišćenje Srba, kada se gledaju njezine posljedice. Rekao je i da Srbi nisu dobrovoljno ostali na poziv predsjednika Franje Tuđmana.

Penava je jučer za Dnevnik Nove TV izjavio: “Tražit ću da se institucije odrede o tome. Zanima me je li normalno da za Milakovića ne vrijedi ni Ustav RH, niti hrvatski zakoni, no to nije problem samo Milakovića, već hrvatskog društva“, rekao je Penava koji je komentirao i Milakovićevu izjavu da se boji da će mu se nešto dogoditi, a za takvu je atmosferu optužio Penavu i HDZ.

“Zanimljiva je to teza osobe koja otvoreno provocira najteže stradalnike Domovinskog rata, osobe koja živi u državi kojoj je Domovinski rat i Oluja u samim temeljima državnosti, a on ju naziva etničkim čišćenjem. On je izjavio da se boji da ne ugleda svjetlo dana, a gle čuda ugledao je svjetlo dana“, rekao je Penava.

“Milaković od ove države izvlači finu plaćicu od 13, 14.000 kuna i ima obraza blatiti ovu državu i sve žrtve stradale od velikosrpske agresije. U Vukovaru su spodobe i zločinci klali Hrvate, a Milaković to ništa nije vidio, ništa nije čuo, ali on se jadan osjeća nesigurno”, ponavlja Penava.

Ističe kako nakon ovakvih izjava Milakoviću više nisu otvorena vrata te da neće dopustiti velikosrpskoj politici da podriva same temelje države, a ni osobama koje takvu politiku podržavaju. Ponavlja da će zbog ovoga uputiti dopise nadležnima. “Tražit ću očitovanje svih nadležnih institucija i neka se odrede je li normalno i prihvatljivo da se u Vukovaru ignoriraju zločini, da se netko nabacuje blatom na poklane, mučene i silovane i je li normalno da za njega ne vrijedi Ustav RH.”

Milaković je izjavio kako sa četništvom nema ništa, a da se srpska zajednica u Vukovaru boji i da je ugrožena, a Penava na to odgovara: “Milaković se pravi da je mala maca, ali ajmo se sjetiti gdje je ta mala maca bila prije mjesec i pol dana. On je Pupovca nazvao izdajnikom kada je Pupovac htio ići u Kolonu sjećanja. Milaković ne podnosi i ne poštuje ništa hrvatsko i sada je on ugrožen. Svi smo mi naivni, jedino je on u pravu. To tako može biti u Srbiji, ali ja se s tim pomiriti neću”, ogorčeno kaže Penava.