Home Crna kronika Samo u BiH: Radnica u Ministarstvu sama sebi povećavala plaću i ukrala...

Samo u BiH: Radnica u Ministarstvu sama sebi povećavala plaću i ukrala 64.400 KM

SHARE

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 20. decembra 2018. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj protiv banjalučanke M.G., za ukupno izvršenih četrnaest krivičnih djela od kojih šest krivičnih djela „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, šest krivičnih djela „Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ i krivična djela “Zloupotreba položaja odgovornog lica“ i „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“ .

“Naime lice M.G. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 2015. do jula 2018. godine, obavljajući poslove službenika za obračun ličnih primanja i naknada, u jednom od ministarstava Vlade Republike Srpske, prilikom unošenja podataka u računarsku aplikaciju za obračun plata, nakon završene kontrole ispravno obračunate plate, vršila korekciju kod obračuna svoje plate. Osumnjičena je u aplikaciji u dijelu „dodatak na platu“ unosila mimo zakonskog propisa različite novčane iznose za svaki mjesec, kao i korekciju svog utvrđenog koeficijenta, čime je protivpravno ostvarila imovinsku korist u iznosu od oko 64.400,00 KM.

Takođe, M.G. se sumnjiči da je u vremenu od 2016.-2018. godine godine prilikom podnošenja zahtjeva za kredit kod mikrokreditnog društva i banaka iz Banje Luke, dostavljala falsifikovane platne liste o ostvarenom primanjima, te dovela u zabludu službenike da odobre kredit u ukupnom iznosu od oko 145.000,00 KM”, navodi se u saopćenju banjalučke policije.