Home Crna kronika PUCNJAVA U BEČU Ubijen član balkanskog mafijaškog klana. Ubojica u bijegu

PUCNJAVA U BEČU Ubijen član balkanskog mafijaškog klana. Ubojica u bijegu

SHARE

Austrijski mediji javljaju da je oko 13.30 došlo do pucnjave ispred jednog restorana u centru Beča te da je jedna osoba poginula, dok je druga ozlijeđena.

U ulici Bäckerstrasse je, prema prvim medijskim izvještajima, ispaljeno oko pet hitaca.

Jedna osoba poginula je na mjestu, dok se druga bori za život.

Obje su dobile metak u glavu. Policija kaže da se ne radi o terorističkom napadu.

Iako su se pojavile informacije da je uhićena osoba osumnjičena za pucnjavu, glasnogovornik policije Daniel Furst to je porekao.

Kaže kako je policija samo zaustavila nekoliko osoba, ali su puštene na slobodu.

Blic javlja da je ubijen Vladimir Roganović, jedan od članova zloglasnog “kavačkog klana”, a ranjen je još jedan član klana, 22-godišnji Stefan Vilotijević iz Nikšića.

Prema izjavama svjedoka, pucnjava se odigrala oko 13.30 sati u blizini lokala Fligmüller i u njoj je sudjelovalo više osoba. Policija je izašla na lice mjesta i u tijeku je očevid.

Austrijski Kurier na mjestu događaja susreo je litavskog novinara koji je snimio muškarca kako leži na cesti. Dodaju kako su na slavenskom jeziku vikali “Brat, brat”. “To je bila bosanska mafija. Bio je Srbin koji je nešto govorio. I još jedan čovjek koji je govorio ‘brat, brat’ na slavenskom”, kazao je novinar za Kurier.

Dvojica naoružanih muškarca pobjegla su s mjesta događaja. “Jedan je bio jako visok i puno jači. Obojica su bili odjeveni u tamne boje”, govore svjedoci.

“Čula sam pucnjeve i krikove, zaključala sam se u dućan i sakrila se, vidjela sam žrtve, bilo je puno krvi, bojim se”, kazala je svjedokinja Monika Dulak, prenosi Index.hr