Home Crna kronika U Beču upucan rođak Dare Bubamare

U Beču upucan rođak Dare Bubamare

SHARE

Vladimir Roganović (32), jedan od vođa zloglasnog “kavačkog klana” iz Kotora, ubijen je oko 13.30 sati u centru Beča u klasičnoj mafijaškoj sačekuši.

U istom napadu upucan je i Stefan Vilotijević (22) iz Nikšića, sestrić folk zvijezde Radojke Adžić, poznatije kao Dara Bubamara.

Prema prvim izvještajima, u pucnjavi je sudjelovalo više osoba, a obje žrtve su pogođene u glavu.

U ovom dijelu Beča zavladala je opća panika od terorističkog napada, pa je policija čak podigla i helikoptere.

Austrijski mediji su kasnije prenijeli da su sudionici pucnjave vikali na srpskom: “Brate, brate!” .

Direktor restorana ispred kojeg se dogodio zločin izjavio je da su u okršaju sudjelovale tri osobe, koje su trčeći pobjegle, prenosi Avaz.

Index piše kako je Roganović  izlazio iz poznatog bečkog restorana kada su u njega i Stefana Vilotijevića ispaljeni hici. Obojica su pogođeni u glavu. Kako kaže jedan od zaposlenih u restoranu, napadač je vjerojatno čekao svoje žrtve koje su, kako je posvjedočio, govorile nekim slavenskim jezikom.

Nakon pucnjeve Roganović i Vilotijević su ostali ležati na cesti, a napadač je pobjegao u automobilu. Srpski mediji tvrde da su obojica mrtvi, a bečki da se jednom i dalje liječnici bore za život.

Još se ne zna tko stoji iza incidenta i koji su njihovi motivi.

Likvidacija vođe Delija

Vladimir Roganović i njegov brat Duško javnosti su postali poznati nakon što su 2009. godine sudjelovali u ubojstvu vođe navijača Delija Marka P. Vesnića, piše Telegraf.

Prema optužnici, braća Roganovići i Dražen Čađenović su 24. srpnja 2009. godine ubili Vesnića i ranili Ivana Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu.

Dok je Vesnić sjedio na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više uboda nožem u lijevu podlakticu i natkoljenicu, dok ga je Duško Roganović iz pištolja pogodio s dva hica. Nakon ubojstva nekoliko dana su bili u bijegu, dok se nisu predali.

Zbog ovog ubojstva Duško Roganović osuđen je na 12 godina zatvora, a odlukom Prizivnog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina. Vladimir je oslobođen optužbi. Duško Roganović je također osumnjičen da je 29. listopada 2006. godine pokušao ubiti Vladimira Dželatovića iz Herceg Novog.

Vladimir je u Crnoj Gori osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u diskoteci, a u Srbiji je u svibnju 2017. osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja dokumenata. Dok je bio u pritvoru policija sumnja da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića.

Kavački klan

Kavački klan i Škaljarski klan na glasu su za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima u samo mjesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvero teško ranjeno. Riječ je o dvije krijumčarske skupine iz Crne Gore koje su surađivale do 2016. godine, kada je došlo do razlaza jer je jedna od skupina drugoj preotela teret kokaina vrijedan 200.000 eura.

Vladimir je jedan od vođa Kavačkog klana, a srpska policija već dugo vremena želi ga uništiti. Zbog njegova utjecaja i važnosti klana koji vodi dobio je status “crnogorskog Corleonea”, pišu crnogorski mediji.