Home Šport DROGIRANI BRAD PITT GA JE MOLIO DA GA NE PREMLATI KAD GA...

DROGIRANI BRAD PITT GA JE MOLIO DA GA NE PREMLATI KAD GA JE UHVATIO U KREVETU S ŽENOM! Mislio je da je nepobjediv u ringu! Skandali su ga pratili kroz čitavu karijeru: Orgije, kokain, prostitutke, bankrot, zatvor zbog SILOVANJA!

SHARE

Na današnji dan sada već davne 1986. godine, legendarni boksački šampion mike Tyson, nokautirao je Trevora Berbicka, osvojio WBC titulu i postao najmlađi boksač u povijesti koji je osvojio titule u teškoj kategoriji u verzijama WBC, WBA i IBF.

Imao je samo 20 godina i četiri mjeseca kada je to uspio ostvariti.

Iskusni 33-godišnji Berbick protiv Tysona je prvi put, a ispostaviti će se i poslednji, branio WBC pojas osvojen nekoliko meseci ranije.

Bržem i mlađem Tysonu bilo je potrebno malo preko pet minuta da probije Berbicka, a zatim mu zada takav konačni udarac da je borac rođen na Jamajci padao na pod tri puta u jednom brojanju.

 

Tyson je karijeru počeo u amaterskom rangu, bio je dvostruki juniorski olimpijski prvak, a 1984. godine dva puta je gubio od Henrija Tilmana koji je kasnije osvojio Olimpijske igre.

Profesionalac je postao već slijedeće godine, u ožujku, u toj godini imao je 15 borbi, ali je sve šokirao kada je poslije svega 20 mjeseci među profesionalcima izazvao svjetskog prvaka.

Prvih 19 borbi u karijeri dobio je nokautom, od prvih 28 nokautom je završio 26, od čega 16 u prvoj rundi. Na sličan način je stigao i do prve krune.

Tyson je smatrao da je nepobjediv u ringu! Bio je uvjeren da je reinkarnacija Aleksandra Velikog.

Uspješno je branio tron devet puta, uključujući pobjede nad Lerijom Holmsom i Frenkom Brunom, ali ga je 1990. iznenadio autsajder Buster Douglas, koji ga je nokautirao u destoj rundi.

Uslijedio je povratak na tron, osvojio je WBC i WBA titule 1996, ušavši tako u društvo Flojda Petersona, Muhameda Alija, Tima Viterspuna, Evandera Holifilda i Džordža Formana kao jedini koji je uspio vratiti titulu nakon što ju je izgubio, piše Kurir.

Iste godine mu je oduzet WBC pojas, a potom je poražen od Holifilda u borbi za WBA. Pokušao je da mu se revanšira u čuvenom meču 1997, ali je diskvalificiran jer je rivala ugrizao za uho.

Tyson je imao jako teško djetinjstvo. Njegova majka Lorna Mae bila je teški alkoholičar i često je spavala sa muškarcima sa kojima nije željela, samo da bi svojoj obitelji osigurala krov nad glavom. Čovjek za kojeg mu je rekla da je njegov biološki otac, bio je zapravo makro.

Prije nego što je napunio 13 godina završio je u popravnom domu zbog krađe. Tamo je i upoznao učitelja koji je u njemu vidio sportski potencijal.

Život ovog teškaša obilježili su brojni skandali. Prije nekoliko godina je objavio i kontroverznu autobiografiju “Neosporna istina” u kojoj je otvoreno pričao o problemima sa drogom, orgijama, zatvoru, bankrotu…

Velika prašina se podigla kada je otkrio da je slavnog glumca Brada Pitta uhvatio sa suprugom Robin Givens u krevetu.

“Kada me je vidio potpuno je preblijedio. Jasno je moglo da se vidi da je na nekim drogama, i počeo je da me moli da ga ne udarim”.

1992. godine Tyson je osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja mlade natjecateljice na izboru za Miss, Dezri Vošington (18). Poslije tri godine služenja kazne pušten je na slobodu. U svojoj autobiografiji je otkrio kako je pokušao izbjeći zatvor.

Naime, posetio je ciganku vračaru koja mu je rekla kako će na njega baciti čaroliju koja će ga spasiti od zatvora ako u jednu posudu stavi 500 dolara, pomokri se na njih i ostavi ih ispod svog kreveta tri dana.

Novac je stizao sa svih strana, a sa njim i brojne zgodne i poznate djevojke. Bio je sa Naomi Kembel, misicom Suzet Čarls, glumicom Robin Givens (godinu dana su bili u braku)…

FOTO: PROFIMEDIA

Međutim, raskalašan život mu je došao glave. Iako je za samo godinu dana nakon izlaska iz zatvora zaradio više od 65 milijuna dolara, 1997. godine je bankrotirao, pa je morao prodati svoja 62 automobila.

Dvije godine kasnije ponovo je završio u zatvoru zbog napada, a kada je izašao, bio je uvjeren da je prilikom seksa sa prostitutkama na Kubi „zaradio“ sidu. Na sreću, to se ispostavilo netočnim.

Jednoj striptizeti iz Phoenixa je napravio i dijete, a to je po njegovim riječima bila samo točka na “i”…

Bio je žestok osivnik od seksa, droge i alkohola i cio život se borio sa tim, piše Kurir.

 

FOTO: PROFIMEDIA

 

Tajson danas živi sa sedmogodišnjom kćerkom Milan i petogodišnjim sinom Marokom i svojom  trećom suprugom Kiki. Ima još petoro dece iz prethodnih brakova, a troje je diplomiralo na univerzitetima Njujork, Amerika i Dreksel.

“Moja deca su akademski građani, a njihov otac nije išao u školu ni jedan dan. Zamislite to”, rekao je to Tajson sa ponosom.