Home Crna kronika Kako je Marko Pavić iz Mostara varao Zagrepčane?

Kako je Marko Pavić iz Mostara varao Zagrepčane?

SHARE

Zadnjih nekoliko dana, pod brisačima automobila diljem Zagreba osvanule su lažne uplatnice za parkiranje na iznos od 250 kuna.

Na tim uplatnicama nema niti loga Zagrebačkog holdinga niti se radi o broju računa koji bi s tom tvrtkom bio povezan.

Zapravo, radi se o računu dotičnog Marka Pavića iz Mostara koji je, kako piše Jutarnji, već dobro uhodan u raznim prijevarama.

Ova je napravljena po sistemu ako prođe-prođe, a budući da se radi o iznosu od 250 kuna koji je premalen da se time bavi policija, građane se upućuje na privatne parnice koje su odmah na prvi pogled neisplative.

Dotični Pavić već dulje vrijeme trguje putem interneta pod različitim lažnim identitetima, no cijelo vrijeme koristi isti broj računa, onaj koji je naveden na lažnim uplatnicama.

Nije mu to jedina prijevara

Valja istaknuti i kako je moguće da se neće znati koliko je osoba nasjelo na ovu prijevaru budući da se prevareni srame pa ni ne prijavljuju slučaj.

“Taj Marko je poznatiji kao trgovac lažnim kamenjem. Praznovjernima utuvi u glavu da to kamenje tjera uroke, da liječi, privlači ljubav. Naravno da od toga ništa nije točno, ali žalosno je da na račun praznovjernih i neobrazovanih vara i šalje im plastične kamenčiće iz trgovina za kućnu izradu nakita ili one sitne s plaže. Priča se da iza njega stoji cijela mašinerija ljudi, a da Marko Pavić zapravo, u kriznim trenucima kad biva raskrinkan, glumi žrtvu da ništa ne zna, da mu je ukradena kartica s PIN-om, pa da ju je jednom dao na korištenje nekom članu obitelji. I tako u krug”, ispričao je za Jutarnji jedan prevareni građanin.