Home Zanimljivosti Komšić “šankao” na Vlašiću

Komšić “šankao” na Vlašiću

SHARE
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić tradicionalni je gost jednog od najvećih regionalnih festivala Šankanje, a toj tradiciji ostao je vjeran i ove godine na zatvaranju Šankanja uz koncert Harisa Džinovića.

Više tisuća posjetitelja i posljednje večeri zabave na Vlašiću uživalo je u koncertima u sklopu Šankanja, a za sve njih večeras je pjevao Haris Džinović koji je na svome repertoaru imao novije, ali i svoje starije svima poznate hitove te su zajedno s njim uglas pjevali svaki stih.

Sinoćnjem koncertu nazočio je i Komšić koji je oko 23 sata stigao na 8. izdanje Šankanja te nazočio koncertu Harisa Džinovića koji je održan u Sol Azur Areni na Vlašiću. Njega je u VIP-u dočekao prijatelj iz stranke Samer Rešidat koji je ujedno i jedan od organizatora ovog festivala. Brojni gosti u VIP-u htjeli su fotografiju s članom Predsjedništva BiH koji im je izašao u susret.

Ovo je prva godina da Komšić kao član Predsjedništva BiH dolazi na Šankanje, a tradiciji će vjerovatno ostati vjeran i sljedećih godina, piše Klix.ba.

Goste je na Vlašiću zabavljao Haris Džinović

Tijekom vikenda Vlašić je posjetilo blizu 10.000 posjetitelja iz BiH, Hrvatske, Slovenije i drugih gradova Europe. Organizatori događaja, ali i direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije Miroslav Matošević je kazao da su zadovoljni otvorenjem i ove zimske sezone na bh. planini.

Svi posjetitelji uživali su u bogatom sadržaju Šankanja, ali i skijanju i igrama bez granica koji su održani u centru Babanovca, piše Jabuka.tv