Home Zanimljivosti Dosadili su vam klasici? 10 božićnih filmova koje (možda) još niste pogledali

Dosadili su vam klasici? 10 božićnih filmova koje (možda) još niste pogledali

SHARE

Iako sumnjamo da će nam ikada dosaditi bezvremenski hitovi poput “Sam u kući” (naravno, samo prva tri dijela) i “Zapravo ljubav”, vrijeme je da pružimo priliku i nekim drugim, pomalo zanemarenim božićnim filmovima.

Sve klasike sigurno ste već pogledali i to po nekoliko puta, a OVDJE provjerite je li vam neki od njih slučajno promaknuo i obavezno ga pogledajte ovih blagdana.

A sada je vrijeme za neke malo svježije prijedloge koji će također donijeti duh Božića u vaš dom i srca. U nastavku smo izdvojili 10 božićnih filmova koje još niste pogledali, barem ne sve od njih, a zaista biste im trebali pružiti priliku ako vam je to omiljeni filmski žanr:

1. Božić kod zločestih mama (A Bad Moms Christmas), 2017.

Ako su vas zabavile sve nevolje s kojima su se suočile zločeste mame u istoimenom prvom dijelu filma, pogledajte kako se nose sa stresom koji donose božićni blagdani i ponovo se nasmijete do suza.

2. Kolo sreće (Trading places), 1983.

Klasična priča o zamjeni života između bogataša i siromaha koja nikad neće zastarjeti u filmu koji je sve to započeo i koji je, bez razloga, uglavnom zanemaren na ovakvim listama iako vjerujemo da će se mnogi od vas složiti da je klasik.

3. Duži put do dna (A Long Way Down), 2014.

Ako su vam dosadile sladunjave božićne komedije, ovaj film donosi dozu dobrog starog crnog humora, no istovremeno ne kvari blagdansko raspoloženje.

4. Ipak krasno (Lovely, Still), 2008.

Dozu drame donosi prekrasna ljubavna priča o dvoje ljudi u zrelim godinama koja se odvija, pogađate, na Božić!

5. Čovjek koji je izmislio Božić (The Man Who Invented Christmas), 2017.

Malo drugačija priča o književniku Charlesu Dickensu koji pokušava napisati najbolju božićnu priču i tako spasiti svoju lošu financijsku situaciju, no to mu baš i ne polazi za rukom pa pomoć traži od svojih izmišljenih književnih likova.

6. Polarni Exspress (The Polar Exspress), 2004.

Nešto za sve vas u kojima još uvijek čuči ono malo dijete koje obožava gledati crtiće. Ova animirana priča o dječaku koji počinje sumnjati u Djeda Božićnjaka oduševit će sve uzraste i probuditi vam nadu u božićna čuda.

7. Četiri Božića (Four Christmases), 2008.

Smiješna priča o parovima koji, pokušavajući izbjeći blagdansko ludilo, upadaju u razne nevolje samo da bi shvatili da je nemoguće preskočiti Božić.

8. Blesavi Božić Harolda i Kumara (A Very Harold & Kumar 3D Christmas), 2011.

Za sve vas koji volite opustiti mozak dok gledate filmove pobrinut će se ovaj poznati urnebesni dvojac i to u blagdanskom izdanju.

9. Tatica se vratio 2 (Daddy’s Home 2)

Ako ste gledali prvi dio i svidio vam se, obavezno ovih blagdana pogledajte i poznate “tatice” Willa Ferrela i Marka Wahlberga u božićnom nastavku koji također jamči ogromnu količinu smijeha.

10.  Najluđi Božić (Christmas Vacation), 1989.

Za kraj, jedan klasik koji nepravedno nismo uvrstili na prošlogodišnju listu i koji ili obožavate ili mrzite, ovisno o osjećajima koje gajite prema Chevyju Chaseu i njegovoj vrsti humora. No koji god da ste tim, ovu obiteljsku komediju biste svi trebali pogledati barem jednom u životu, piše Index.hr