Home Crna kronika Na autocesti A1 se zapalio autobus: “Nagutali smo se dima, ali tu...

Na autocesti A1 se zapalio autobus: “Nagutali smo se dima, ali tu nije bio kraj”

SHARE

Sinoć se zapalio autobus na autocesti A1.

Kako je Indexu javio čitatelj, autobus Croatia busa planuo je oko 23 sata kod čvora Ogulin.

Autobus je vozio iz smjera Zagreba prema Splitu.

“Nemamo sigurnosni pojas, nemamo zračni jastuk, nemamo ništa…”

“Djevojka i ja smo rezervirali povratak iz Zagreba za Split u 21:00. Sve je bilo okej dok se u autobusu nije počeo pojavljivati gusti dim. Autobus se nakon nekoliko minuta zaustavio i nekoliko putnika je zatražilo liječničku pomoć. Naime, autobus se zapalio! Čekali smo oko izlaza za Otočac novi autobus uz liječničku pomoć ljudima koji su se nagutali dima.

Nakon par sati agonije u blatu po nas je došao zamjenski autobus. I kada smo pomislili da je našoj agoniji kraj, tek tada kreću problemi – autobus je manji od prethodnog i pola autobusa mora stati na nogama do Splita. Pitam se gdje su tu zadovoljeni sigurnosni kriteriji. Moja djevojka, ja i još deseci drugih ljudi moramo stajati na nogama i strepiti da se ne dogodi nesreća jer smo nezaštićeni, nemamo sigurnosni pojas, nemamo zračni jastuk, nemamo ništa”, opisao nam je putovanje čitatelj.

HAK je na svojim stranicama upozorio da se zbog gašenja požara na autobusu na autocesti A1 između čvora Ogulin i tunela Mala Kapela u smjeru Dubrovnika promet odvija jednim trakom, piše Index.hr