Home Crna kronika Ubojstvo novorođenčeta: Suđenje bračnom paru Šimić počinje u siječnju

Ubojstvo novorođenčeta: Suđenje bračnom paru Šimić počinje u siječnju

SHARE

Suđenje bračnom paru Šimić, Mili (56) i Mladenki (28) iz Dragićine kod Gruda, za ubojstvo muškog novorođenčeta počet će u Županijskom sudu Mostar, najvjerojatnije, u siječnju 2019. godine, piše Avaz.

Kako je rečeno iz Županijskog suda, nedavno je potvrđena optužnica u ovom slučaju, uz podsjećanje da je Šimiću, koji je uhićen 12. rujna, produžen pritvor, koji može trajati do izricanja presude ili nove sudske odluke.

Njegova supruga brani se sa slobode, dok je njihovo troje maloljetne djece smješteno u „Majčino selo” Međugorje, prema odluci Centra za socijalni rad.

Prvooptuženi Mile Šimić došao je u Mostar po suprugu koja se porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubojstva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja.

Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju. Novorođenče je, prema optužnici, uslijed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Uslijed tih ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa djecom zaputili se kući.