Home Crna kronika Uhićeni otac i majka ubijenog Davida Dragičevića

Uhićeni otac i majka ubijenog Davida Dragičevića

SHARE

Jutros su vlasti u Republici Srpskoj uhitile Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića, mladića koji je u ožujku ove godine pronađen mrtav u Banjoj Luci i čija smrt do danas nije rasvijetljena. Njegov otac otad vodi bitku za rasvjetljavanje ubojstva svoga sina optužujući najviše dužnosnike Republike Srpskse da su umiješani u ubojstvo njegovog sina. U međuvremenu je osnovan i pokret “Pravda za Davida” čiji članovi ustrajno prosvjeduju protiv tamošnjih vlasti.

Čini se da je upravo neprijavljeni prosvjed održan 17. prosinca ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske bio povod jutrošnjem uhićenju Dragičevića.

Protiv Dragičevića i 19 osoba podnesene krivične prijave

“Upravo provjeravam situaciju. Riječ je o nekom pozivu, na koji se Dragičević nije odazvao i zbog toga je priveden. Ipak se zakon selektivno primjenjuje”, kazao je Dragičevićev odvjetnik Ifet Faraget za sarajevski Avaz.

Naime, MUP Republike Srpske priopćio je da su protiv Dragičevića i još 19 ljudi, među kojima je i zastupnik u Narodnoj skupštini republike Srpske Draško Stanivuković, podnesene krivične prijave zbog okupljanja ispred Skupštine 17. prosinca. Prema tvrdnjama MUP-a RS, članovi grupe “Pravda za Davida” postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS. Članovi te grupe na tom su skupu iznijeli teške optužbe na rad MUP-a i negodovali zbog ponovnog izbora Dragana Lukačaza ministra unutarnjih poslova RS.

Lukač je dužnosnik kojega Davor Dragičević otvoreno optužuje za smrt svoga sina. On trdi da je njegov sin silovan i potom masakriran u zgradi MUP-a RS te da su u njegovo ubojstvo umiješani policija i lokalna narkomafija. Policija pak tvrdi da se mladić utopio u Vrbasu jer je njegovo tijelo pronađeno na obali rijeke.

Nakon što je priveden Davor Dragičević, na Trgu Krajine došlo je do incidenta, odnosno naguravanja između jednog muškarca i policije nakon čega su uhićeni Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, i još dvije osobe.

Majka Davida Dragičevića i bivša supruga Davora Dragičevića Suzana Radanović došla je na Trg Krajine zajedno s grupom građana kako bi izrazili svoj protest zbog privođenja.

Na mjesto na kojem članovi grupe Pravda za Davida već mjesecima protestiraju ubrzo su stigli pripadnici Specijalne policije MUP-a RS-a, a Davorov automobil i mjesto na kojem građani odaju počast stradalom mladiću ograđeni su žutom trakom, prenosi Index.hr