Home Zanimljivosti Montirane su i slike gole Mirjane Hrge da bi se spriječio njen...

Montirane su i slike gole Mirjane Hrge da bi se spriječio njen izbor na Pantovčak

SHARE
Dan uoči službenog imenovanja 47-godišnje novinarke Mirjane Hrge za savjetnicu Predsjednice Republike Hrvatske, kad se već znalo da je potpisana odluka o smjeni Mate Radeljića, hrvatski mediji su primili informaciju o suspektnim fotografijama poznate novinarke, piše Maxportal.hr

Po tim informacijama fotografije su nastale u Sarajevu, a objavom se željelo spriječiti imenovanje na Pantovčak.

Mirjana Hrga u petak 21. prosinca imenovana je savjetnicom Predsjednice Republike Hrvatske za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom Republike Hrvatske

Kad nam je u inbox ‘sletjela’ Mirjana Hrga  “ko od majke rođena”, na prvi pogled, bez kompjutorske analize, bez pretraživanja lica specijaliziranim kompjutorskim alatima, učinilo nam se da je riječ o fotomontaži. “Slike gole Mirjane Hrge su lažne”, bio je prvi zaključak, piše Maxportal.

Ključni argument za takav stav je da iza tijela postoji sjena, koja upućuje na poziciju fotoaparata, a iza glave se ta sjena ne vidi.

Dvojica kompjutorskih stručnjaka od kojih smo tražili procjenu fotografije imali su nešto drugačije mišljenje, ali su nakon analize potvrdili da je fotka montirana: “Montaža, ali dobra”, kazao je jedan. Drugi je potvrdio njegov zaključak s nešto drugačijom ocjenom umijeća fotošopera: “Glava je umontirana na tijelo. Ne treba puno da bi se skužilo da je riječ o  fotomontaži”.

Fotografija, koja je već dobila ime “Djevojka na ćilimu”, je fotomontaža.

Imenovanjem na za savjetnicu Kolinde Grabar Kitarović Hrga je stekla i pristojan broj neprijatelja koji joj žele napakostiti. Pa i na ovakav način pokušati osramotiti i sugerirati da je ucjenjiva zbog neprimjernih fotografija.

Hrga je novinarka koja je karijeru počela na HRT-u, a najpoznatija je bila po emisiji ‘Motrišta’. Nakon HRT-a radila je na Novoj TV i Al Jazeeri Balkans, da bi se potom skrasila na RTL-u  kao urednica i voditeljica informativne emisije ‘RTL Danas’. No na toj poziciji nije ostala dugo.

Vodstvo RTL-a nakon godinu i pol dana otkazao joj je suradnju, a mediji su pisali da je razlog smjene loša gledanost i narušeni međuljudski odnosi. Hrga se nakon toga više nije bavila novinarstvom nego se okrenula turizmu. Na Lošinju je kupila kuću staru više od 100 godina, renovirala je te se počela baviti iznajmljivanjem.

Kao novinarka Mirjana Hrga bila je pozicionirana u gornju klasu hrvatskih novinara. Neke izjave javno smo joj zamjerili ( kao ona “što politički Hrvati imaju s Dubrovnikom, nisu ga oni napravili” na AlJezeri), nije za pohvalu ni njena povodljivost da o istim stvarima različito govori ako je u Sarajevu ili Zagrebu, na HRT-u ili RTL-u,

Da, i cijelo vrijeme je odavala dojam da više želi biti zvijezda nego novinarka, ali to bitno ne umanjuje njenu novinarsku reputaciju. Bila je vrhunska novinarka.

Osobno mislim da bi bila odlična glasnogovornica, a kako će se pozicionirati kao savjetnica Predsjednice za strateške politike, odnose s Hrvatskim saborom i Vladom RH, tek ćemo vidjeti. Zaslužila je minimum sto dana mira.

Zaključno, u slučaju “Djevojke na ćilimu” riječ je o fotomontaži čijom objavom se željelo spriječiti imenovanje Marijane Hrge na Pantovčak

Ni jedna žena, nije jedna osoba, takvu podlost nije zaslužila. No, već znamo da je politika prljav posao i da se tu sredstva ne biraju, zaključuje se u tekstu Maxportala.