Home Crna kronika SMRT U PRITVORU Na Božić preminuo dječak (8), u bolnici su rekli...

SMRT U PRITVORU Na Božić preminuo dječak (8), u bolnici su rekli da ima prehladu i pustili ga. Počeo je povraćati

SHARE

Osmogodišnji dječak iz Gvatemale umro je rano ujutro na Božić nakon što su ga priveli pripadnici granične policije Sjedinjenih Država, objavila je Granična i carinska služba SAD-a (CBP), a riječ je o drugom djetetu koje je u prosincu umrlo nakon privođenja prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice iz Meksika u SAD.

Dječak i njegov otac bili su pritvoru CBP-a u ponedjeljak kada je jedan od djelatnika granične policije primijetio znakove bolesti, priopćio je CBP. Otac i dječak su prebačeni u bolnicu u Alamogordu u saveznoj državi New Mexico, gdje je dječaku dijagnosticirana prehlada i vrućica i ubrzo otpušteni iz bolnice.

Kasnije te večeri dječak je počeo povraćati i prebačen je natrag u bolnicu. Umro je u utorak rano ujutro, rekao je CBP, a uzrok smrti još nije službeno utvrđen.

Identitet dječaka i oca nije objavljen, a CBP je u izjavi najavio da će objaviti više pojedinosti “kada bude dostupne i u odgovarajuće vrijeme.”

To je već druga smrt djeteta migranta u prosincu, nakon što je ranije ovog mjeseca umrla sedmogodišnja Jaklein Caal, također iz Gvatemale, nakon što ju je zajedno s njenim ocem privela granična policija SAD-a.

Nakon druge smrti, CPB je najavio nekoliko promjena, objavio je CNN u srijedu.

Provodit će se sekundarni liječnički pregledi nad svom djecom u pritvoru, pri čemu će fokus biti na djeci mlađoj od deset godina, izvijestio je CNN. CPB će također raditi s imigracijskom i carinskom službom u unaprjeđivanju pritvora, poput boljeg prijevoza do obiteljskih stambenih centara, ali i s nevladinim agencijama za stanovanja, piše Jutarnji list