Home Crna kronika Vrgorac: U kombiju prevozio 39 migranata, vozač uhićen

Vrgorac: U kombiju prevozio 39 migranata, vozač uhićen

SHARE

Vrgoračka policija u utorak ujutro u mjestu Grljušići nedaleko Vrgorca zatekla je u kombiju stranih registracija 39 migranata, potvrdila je Hini Antonela Lolić iz splitske policije, dodavši da je vozač uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje.

Policajci hrvatske Postaje granične policije posumnjali su na ilegalni prijevoz osoba koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, te su u 6:15 sati zaustavili kombi​ u kojem su pronašli 39 stranih državljana, kazala je Lolić.

Svi su dovedeni u službene policijske prostorije radi utvrđivanja okolnosti događaja i činjenica te će se prema njima poduzeti određene mjere, a vozač kombija je uhićen.

Sada prvo trebamo utvrditi njihovo državljanstvo, od kuda su došli, imaju li isprave nakon čega će se sukladno Zakonu o strancima prema utvrđenim činjenicama poduzeti mjere. U policijske prostorije je doveden i vozač kombija radi provođenja kriminalističkog istraživanja, rekla je Lolić.

Posumnjali smo da bi moglo biti riječ o ilegalnom prijevozu za novac i protuzakonitom ulaženju u Hrvatsku, dodala je. Za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU ili potpisnici schengenskoga sporazuma zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Prešli granicu izvan graničnog prijelaza

Splitsko-dalmatinska policija je tijekom godine u više navrata na području svoje Policijske uprave (PU) uhvatila ilegalne migrante. Tijekom studenoga ​su ​na području Sinja u Radošiću zatekl​i ​migrante iz Iraka. ​

Državnu su granicu prešli izvan graničnog prijelaza, a kada su otkriveni i nakon što je nad njima završio postupak izdano​ im je​ rješenje o povratku​. Uhićen je i Talijan koji je krijumčario 11 migranata, a migranti su zatečeni i na odmorištu Mosor na autocesti A1 i to u automobilu dubrovačkih registarskih oznaka​.

U listopadu i u studenom ove godine na području cetinskog kraja policija je otkrila 19 migranata, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj PU.