Home Gospodarstvo Privremeni poslovi u Njemačkoj: Evo koji od njih su najisplativiji

Privremeni poslovi u Njemačkoj: Evo koji od njih su najisplativiji

SHARE

Posao sa skraćenim radnim vremenom obično može pomoći u dopunjavanju kućnog proračuna – to se odnosi na studente, umirovljenike i zaposlene na nepuno radno vrijeme. Ali što donosi mnogo novca?, pita se portal Vrisak.info u tekstu pod naslovom “Privremeni poslovi u Njemačkoj: Evo koji od njih su najisplativiji”.

1. Dostavljač na biciklu

Uživajte u sportu i ‘šetajte’ gradom brzinom munje: Kao dostavljač na biciklu, u najkraćem roku prenosite darove, hranu ili uzorke krvi. Zbog visokog fizičkog napora plaća je od oko 13 eura po satu. S druge strane, zarade ovise o tome koliko poslova možete preuzeti . Osim toga, i vremenske prilike igraju ulogu.

Također posao dostavljača na biciklu je vrlo stresan i iscrpljujući i važna je dobra fizička kondicija. Ipak, ako želite raditi kao dostavljač na biciklu moguće je zaraditi između 60 i 150 eura dnevno.

2. Dadilje

Kuhati hranu, zabavljati djecu i pomagati u pisanju domaće zadaće- posao čuvanja djece nije uvijek jednostavan – ali je unosan. Osim toga, dadilje se očajnički traže. Plaća je oko 10 do 15 eura po satu. međutim, plaćanje dadilja je stvar pregovora. Usluge dadilja se često koriste navečer ili vikendom.

3. Konobar

Za jednu večer možete dobiti do 70 eura. Ali to zahtijeva od vas da se nosite s dosadnim gostima, stresom i bukom i naravno da objekt dobro posluje.

4. Barmen

Ovdje je satnica samo osam do 15 eura. Ali mnogi barmeni koji su posebno prijateljski ili šarmantani prema svojim gostima, dobiva dodatnih deset posto udjela.

5. Zabavljač

Odmor za sve ekstrovertne: Putuju u turistička naselja, žive i jedu u hotelu, upoznaju mnoge nove ljude i dobivaju novac.
Ali posao zabavljača nije uvijek tako zabavan: nakon svega, može biti iscrpljujuće uvjeriti goste hotela da svaki dan igraju vaterpolo ili pjevaju karaoke navečer. Osim toga, kao zabavljač, uvijek morate biti dobro raspoloženi. Plaća: TUI, na primjer, plaća svojim zabavljačima oko 600 do 800 eura neto, ovisno o njihovom položaju i radnom iskustvu. Smještaj i hrana su osigurani. Kao rezultat toga, teško da imate bilo kakve troškove na licu mjesta – što rezultira time da često možete u potpunosti uštedjeti plaću. Također, letove do mjesta rada kao i troškove obuke obično preuzima poslodavac.

6. Davatelji krvi i plazme

Donirajte krv, spasite živote – i zaradite nešto novca: Neke institucije, bolnice ili farmaceutske tvrtke plaćaju visoke naknade. Naknada je obično između 20 i 25 eura i isplaćuje se odmah u gotovini. Tu je i naknada troškova za dolazak i odlazak. No krv se ne smije darivati prečesto. darivanje krvi je fizički iscrpljujući čin i najbolje je opustiti se nekoliko tjedana nakon toga.

7. Testiranje lijekova

Medicinski instituti često traže volontere za svoja istraživanja – uz naknadu. A ponude za testiranje novih lijekova ili sudjelovanje u pokusima izgledaju unosne. Plaća između 100 i 250 eura za dan sudjelovanja nije neuobičajena. U velikom projektu koji traje nekoliko dana, rado će platiti 2.000 do 3.000 eura. No istodobno postoji rizik da testovi uzrokuju zdravstvene probleme sudionika.

8. Iznajmljivanje sobe

Imate li sobu u svom stanu? Ako nemate problema s nekim drugim koji živi u objektu, imate priliku zaraditi malo više novca usput. S jedne strane, kao privatna osoba, možete privremeno iznajmiti svoju sobu osobama preko Airbnb ili 9flats.com. Preduvjet: Kao iznajmljivač ste odgovorni za pružanje čistog apartmana gostima (uključujući čistu posteljinu i čiste ručnike). Plaća je ovisno o broju četvornih metara, ambijentu i djelomično gradu u kojem živite. Možete sami odrediti cijenu.

9. Youtuber

Uvijek su dobro raspoloženi, pričaju priče o svojoj uzbudljivoj svakodnevici ili daju savjete: Youtuber je za mnoge – pogotovo mlađe generacije – gotovo nešto poput idola. A za njihove ponekad smiješne video isječke, Youtuberi također dobivaju mnogo novca. Plaću dobivaju ne samo za sudjelovanje na događaju, nego i svaki put kada svojim sljedbenicima pokažu proizvod na svom Youtube kanalu ispred kamere.

10. Dostavljač novina

Primanje, razvrstavanje i dostavljanje novina: To su glavne zadaće koje osoba za isporuku novina mora obaviti. Ali i dostavljanje brošura ili časopisa je unosan sporedan posao. Preduvjeti su: točnost, disciplina, određena količina sportske izdržljivosti, a posebice spremnost da se rano ustane i dostave novine u svim vremenskim uvjetima. Plaća ovisi o broju isporučenih novina. Može biti do 450 eura mjesečno za odgovarajuću dostavu.